screenshot af filmstribens startside via filmstriben.dk

Hvad er Filmstriben (Nem guide til at bruge Filmstriben)

Hvis du kan lide at se film online, men ikke har lyst til at betale for det, så kan du bruge Filmstriben.

Jeg vil i dette indlæg fortælle dig om Filmstriben, og vise dig hvordan du kan komme i gang med at se film inde på deres hjemmeside.

Hvad er Filmstriben? Filmstriben er bibliotekets online filmdatabase, og kan benyttes gratis af alle der har oprettet en bruger på deres lokale bibliotek. Filmstriben har forskellige genrer af spillefilm, kort-og dokumentarfilm. Der er både film for børn, unge og voksne. Filmstriben udvælger de film, som er til rådighed.

Hvis du har lyst til at vide meget mere om Filmstriben, og lære hvordan du kommer igang med at bruge det, så læs med videre.

Hvad er Filmstriben?

Filmstriben er bibliotekernes online filmtilbud, hvor du kan se film og serier gratis, det eneste det kræver er at du opretter en bruger gennem dit lokale bibliotek.

Du kan oprette en bruger online, eller ved at henvende dig til det bibliotek du tilhører.

Hvis du ligesom jeg, gerne sidder alt for længe og prøver på at vælge en film, så kan du trykke på “Inspiration”, hvor du kan se kategorier for film, og læse et kort resume, for at finde ud af om det er noget du har lyst til at se.

De film som du finder inde på Filmstriben er primært smalle film, europæiske film, og kvalitetsfilm med fokus på at give en god oplevelse og stof til eftertanke.

Det er altså ikke de store blockbuster film du finder inde på filmstriben.

De kategorier af film som findes på Filmstriben er…

  • Animation
  • Børn
  • Dokumentar
  • Kortfilm
  • Spillefilm
  • Tv-serier
  • Unge

Udover dette findes der også et afsnit specifikt rettet mod børn og unge.

Her er kategorierne…

  • For små børn
  • For større børn
  • For unge

På den måde kan du nemt finde en film eller serie, inden for den kategori som passer til dig.

Hvis du ikke kan finde den film du gerne vil se inde på hjemmesiden, så kan du skrive til Filmstribens kundeservice, som vil bestræbe sig på at skaffe filmen, såfremt den falder inden for udvælgelseskriterierne.

Du kan med fordel trykke på menuen på hjemmesiden, hvor du efterfølgende kan gå ind på “Film på vej”, her vil du nemlig kunne se de film som Filmstriben snart for, og du kunne jo være heldig, at det lige præcis var den du gerne ville se.

Hvordan opretter man en bruger på Filmstriben?

For at kunne se film på Filmstriben skal du oprette en bruger.

Hvis du er under 18 skal du have dine forældre eller værges hjælp for at oprette en bruger.

Du skal gå ind på hjemmesiden her.

Login Filmstriben

Tryk på “Log ind” øverst i højre hjørne.

Login Filmstriben

Så skal du klikke på “Ny bruger?”.

Login Filmstriben

Hvorefter du skal vælge dit lokale bibliotek, og trykke på “Opret dig som bruger”, hvor du vil blive bedt om at logge ind med dit Nem-/MitID.

Der kan gå op til en hverdag, før din oprettelse som låner bliver gennemført, og du kan også oprette dig som låner ved personlig henvendelse på dit bibliotek.

Når du er oprettet som bruger og vil logge ind, skal du igen trykke på “Log in”, og herefter skal du vælge dit lokale bibliotek, skrive dit cpr- eller lånernummer, og til slut indtaste din kode.

Nu er du klar til at se film på Filmstriben, men hvis du ikke føler dig godt nok klædt på endnu til at hoppe ud i det, så fortsæt med at læse, hvor jeg vil fortælle dig om hvordan du ser film på hjemmesiden.

Hvordan ser jeg film på Filmstriben?

For at se film på Filmstriben skal du først og fremmest være logget ind.

Herefter skal du klikke på den film du gerne vil se og låne den, og nu er du klar til at se film!

Når du har lånt en film, så er filmen tilgængelig i 48 timer, og når lejeperioden er afsluttet, så behøves du ikke gøre noget yderligere.

Hvis du vil se film på din computer, så anbefaler jeg at du benytter en af følgende browsere:

  • Google Chrome
  • Firefox
  • Edge
  • Safari

Hvis du har problemer med at afspille filmen, så kan du med fordel prøve at opdatere din browser, eller genstarte din computer.

Såfremt du ønsker at se film på din iPad eller iPhone, så kan du hente Filmstribens app i App Store, vær opmærksom på at app'en ikke virker med iOS-versioner som er ældre end iOS 10.3

Er Filmstriben gratis?

Det er gratis at se film på Filmstriben, men der anvendes et pointsystem.

Pointsystemet går ud på at du hver måned får tildelt et antalt points, som du kan se film for.

Det er forskelligt fra kommune til kommune hvor mange points der bliver uddelt om måneden, og dine ubrugte points fra måneden før, vil ikke overføres til næste måned.

Typisk vil du skulle bruge 4 point på at se en film, 3 point på en dokumentar, film som er under 30 minutter koster 2 point, og film som max er 15 minutter skal du bruge 1 point for at se.

Mange af bibliotekerne har dog et økonomisk loft, for hvor mange film der kan ses om måneden.

Dette betyder at selvom du har points til rådighed, så vil du ikke kunne se film på Filmstriben, hvis bibliotekets økonomiske loft nås, men at du vil skulle vente til næste måned med at kunne se film igen.

Hvis du generelt er en af dem, som godt kan lide at se film gratis, så skal du være opmærksom på hvilke hjemmesider du bruger, da det ikke er alle som er lige gode. 

Læs også: Putlocker - Læs her hvorfor du ikke skal bruge Putlocker

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg