Billede taget af avXperten personale

Hvad er HDMI-CEC? Få den komplette guide til HDMI-CEC her!

I denne artikel introducerer vi dig til HDMI-CEC. Du får ligeledes en oversigt over, hvilke andre udtryk de forskellige tv-producenter kan finde på at bruge om HMDI-CEC. Ligeledes forklarer vi dig, hvordan du aktiverer HDMI-CEC på dit TV.

Det er langt fra sikkert, at du har hørt begrebet HDMI-CEC før, men selvom du ikke har hørt begrebet før, betyder det ikke nødvendigvis, at du ikke ved, hvad HDMI-CEC er, hvilket du formentligt også vil erfare i løbet af denne artikel.

Hvad er HDMI-CEC? HDMI-CEC står for “HDMI Consumer Electronics Control”. TV-producenterne har dog for vane at benytte forskellige betegnelser for HDMI-CEC, hvilket kan være ganske forvirrende. Dette til trods for, at HDMI-CEC er en universel standard.

Læs meget mere om HDMI CEC længere nede i dette indlæg, eller se måske vores video omkring HDMI herunder:

Oversigt over, hvad de forskellige producenter kalder HDMI-CEC

Herunder følger en oversigt over, hvad de forskellige producenter kan finde på at kalde HDMI-CEC: 

  • AOC: E-link
  • Hitachi: HDMI-CEC
  • Runco International: RuncoLink
  • Samsung: Anynet+
  • Sharp: Aquos Link
  • Sony: BRAVIA Sync
  • Toshiba: CE-Link eller Regza Link
  • Vizio: CEC
  • LG: SimpLink
  • Mitsubishi: NetCommand for HDMI
  • Onkyo: RIHD (Remote Interactive over HDMI)
  • Panasonic: HDAVI Control, EZ-Sync eller VIERA Link
  • Philips: EasyLink
  • Pioneer: Kuro Link

Hvad kan HDMI-CEC?

HDMI-CEC er en funktion, som blandt andet gør det muligt for enheder, der er tilsluttet via HDMI-indgangen på dit TV-apparat, at modtage signaler fra din tv-fjernbetjening.

Hvis dit TV har HDMI-CEC, er det dermed sandsynligt, at du vil slippe for at have en lang række fjernbetjeninger liggende på bordet, da du formentligt vil kunne styre de tilsluttede enheder blot ved hjælp af fjernbetjeningen til TV’et.

Bedre brugeroplevelser med CEC

Der er flere områder, hvor HDMI-CEC kan give dig en bedre brugeroplevelse. Hvis du for eksempel har tilsluttet en Blu-Ray via HDMI-CEC, vil fjernsynet selv indstille sig på den rette kanal, når du tænder for Blu-Ray-afspilleren.

Dette gør sig også gældende for en Chromecast. Hvis din Chromecast er tilsluttet via HDMI-CEC, vil dit fjernsyn automatisk finde den kanal, som Chromecasten sender indhold til.

Sidst, men ikke mindst så gør HDMI-CEC oversigten over indgange mere overskuelig for dig. Hvis du har tilsluttet din Chromecast til HDMI 1, vil denne indgang formentlig hedde ’Chromecast’ frem for ’HDMI 1’.

Vil du vide mere om en ChromeCast? Se denne korte introduktionsvideo på et minut:

Hvordan aktiverer jeg HDMI-CEC?

Det kan sagtens være, at HDMI-CEC allerede er aktiveret på dit TV, og så er alt jo godt. I nogle tilfælde skal man dog manuelt aktivere det. Hvis HDMI-CEC ikke virker hos dig, og du er helt sikker på, at dit fjernsyn har det, kan manglende aktivering meget vel være forklaringen på dine udfordringer.

Herunder får du en step-by-step-guide til aktivering af HDMI-CEC.

Bemærk, at guiden desværre ikke passer til samtlige fjernsyn, hvilket i særlig grad hænger sammen med, at producenterne kan finde på at kalde HDMI-CEC noget forskelligt

  1. Gå ind i menu
  2. Gå ind i system
  3. Klik på aktiver HDMI-CEC, eller hvad det kaldes på det givne TV.

HDMI tilbyder flere og flere muligheder. Der er en masse smart HDMI-tilbehør, som gør, at du kan få mere ud af dine elektroniske produkter. Tjek nogle af disse mange muligheder ud, som kan gøre dine billeder- og lydoplevelser bedre.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg