Bedste {budget} Mikrofon til iPhone & Android » [Under 200kr]

Nogle gange rækker mikrofonen i en smartphone ikke langt nok og kan ikke give os den lyd kvalitet vi ønsker.

Der kan en ekstern mikrofon til smartphone lige yde det mere og sørger for at du kan lave nogle gode lydoptagelser.

Her i artiklen kan du lære lidt om de forskellige mikrofoner til iPhones og smartphones og forhåbentlig blive inspireret til at finde din nye mikrofon.

Mikrofon forbindelser

Der findes primært 2 forskellige forbindelser mikrofoner.

  • Mikrofon med kabel 
  • Trådløs mikrofon

Du kan dog også få udvalgte iPhone headset og som har indbygget mikrofon, eksempelvis Airpods og mange andre modeller også høretelefoner til android.

Mikrofon med ledning til mobiltelefon

Mange standard mikrofoner kommer med et kabel der enten passer til de fleste Android eller IOS enheder, alt efter hvilken model du har.

Når du køber en mikrofon med kabel skal du først og fremmest tænke på hvilke situationer du skal bruge den i, da kablet kan begrænse dine bevægelser.

Skal du eksempelvis ud og lave interviews eller andre former for aktiviteter hvor du skal kunne bevæge dig frit, så kan en ledning måske være i vejen.

Der findes dog også løsninger på dette problem, bl.a. er det meget normalt at folk bruger deres telefon med en mikrofon tilsluttet kun til lyden, og så filmer videoen ved siden af med et andet kamera.

På den måde kan du så have din telefonen med tilsluttet mikrofon, med i lommen og dermed bevæge dig frit rundt.

Du skal blot være opmærksom på at denne måde kræver efterfølgende synkronisering af lyd og video i et redigeringsprogram. 

Trådløs mikrofon til Smartphone

En trådløs mikrofon er utrolig smart når det kommer til at lave interviews og underholdning, og du vil opdage at rigtig mange benytter sig af dette. 

Trådløs mikrofon er at foretrække til under optagelser hvor du er aktiv eller generelt ønsker længere afstand mellem mikrofon og kamera.

Så kan du meget nemmere bevæge dig rundt lige så meget som du har lyst til, så længe du er inden for rækkevidden af senderen. 

Her er det også vigtigt at tænke over hvad du skal bruge din mikrofon til eller i hvert fald sørge for at rækkevidden er tilstrækkeligt til dine behov. 

Når du køber en ekstern mikrofon til din telefon skal du altid tjekke om mikrofonen og stikket dertil er kompatibel med din enhed. 

Hvis mikrofonen og mobilen ikke passer sammen, kan det ofte løses med en adapter. 

Bedste mikrofon forbindelse til Iphones og Android - Hvilken skal du vælge?

Når det kommer til hvilken mikrofon du skal vælge er de to overordnede ting du skal overveje hvilke behov du har og hvad dit budget er.

Mikrofon med kabel

Fordelen er at frekvensen er en del højere end de trådløse, da der er konstant forbindelse eftersom mikrofonen har et kabel. 

Du er altså sikker på at du får en forbindelse af høj kvalitet. 

Prisen for mikrofoner med kabler er oftest også en del billigere end trådløse mikrofoner.

Trådløs mikrofon

Fordelen ved denne type er helt klart friheden du har til at kunne bevæge dig frit rundt imens du optager. 

Samtidig er frekvensen for det meste også tilstrækkelig god nok til at levere en stabil forbindelse (selvfølgelig alt efter afstand). 

Prisen for trådløse mikrofoner er dog oftest noget højere end normale kabel-mikrofoner, da de simpelthen bare er mere praktiske.

Mikrofonstik til iPhone og Android

En af de absolut vigtigste ting at se efter når du skal finde mikrofon til din iPhone eller Android telefon, er mikrofonstikket.

Du skal nemlig finde en mikrofon med et stik som er kompatibel med din telefon.

Som alternativ kan du finde en adapter som kan konvertere stikket til at passe med din telefon.

Jackstik er den mest populære form for mikrofonstik indenfor mikrofoner som egner sig til smartphones og derfor også det mest udbredte til telefoner.

Dog ser man flere og flere mikrofoner med lightning og USB C stik, da det er de indgange som nyere iPhones og Android telefoner er udstyret med.

Du kan også finde mikrofoner med micro USB til de ældre Android modeller. 

iPhones og Android telefoner kan ikke bruge det samme type stik, da de fleste nyere iPhones bruger lightning stik og de fleste Android telefoner benytter micro USB eller USB C.

Dog kan du som sagt finde adaptere, så du kan få næsten hvilket som helst mikrofon stik til at passe med din smartphone.

Der kan være fordele ved at købe en mikrofon med jackstik, hvis du eksempelvis også vil bruge mikrofonen i din computer eller kamera.

Så kan du blot bruge en adapter når du skal bruge mikrofonen sammen med din iPhone og behøver ingen adapter til din computer.

Det er nemlig nemmere at få en adapter fra jackstik til lightning end det er fra lightning til jackstik.

Derfor er det værd at tage til overvejelse hvis du vil bruge mikrofonen til andre enheder udover din smartphone.

Nogle mikrofoner er også så smarte at de kommer med flere stik typer, så du kan udskifte stik på dem til at passe til din enhed.

Typer af mikrofoner til smartphone

Udover forbindelser og stik typer findes der forskellige typer mikrofoner som man ofte ser i forbindelse med telefon optagelser.

Du kan læse mere om de forskellige mikrofoner herunder.

Lavalier mikrofon

Til dig der skal optage video, er en lavalier mikrofon måske at foretrække, fordi den sidder tæt på munden og opfanger derfor lyden godt og uden at du skal holde mikrofonen.

En lavalier mikrofon er en lille mikrofon udstyret med en klips så den nemt kan sættes på tøjet, typisk i kraven eller skjorte kanten.

Lavalier mikrofoner kan i nogle tilfælge være trådløs i den forstand at de har brug for en sender og i andre tilfælde har de ikke.

Hvis lavalier mikrofonen er trådløs er selve mikrofonen ikke forbundet til telefonen, men det er senderen.

Er det nødvendigt med en sender for at forbinde, så vil senderen være med når du køber mikrofonen.

Dog bliver de fleste lavalier mikrofoner forbundet til telefonen via en kabel og har derfor en ledning du skal tage højde for når du optager.

Desuden har lavalier mikrofoner typisk et popfilter eller windshield omkring sig, så de både undgår hårde P-lyde fra tale og lydforstyrrelser fra vind.

Plugin mikrofon

En plugin mikrofon er til dig som har mulighed for eventuelt at holde telefonen mens du optager, da mikrofonen sidder meget tæt på telefonen.

Plugin mikrofoner er nemlig små mikrofoner uden ledning men med et stik direkte i mikrofonen.

Derfor egner de sig også godt til dig som blot skal optage lyd uden video til.

Modsat lavalier mikrofoner har de fleste plugin mikrofoner ikke et popfilter eller windshield, så det er værd at tage med i dine overvejelser især hvis du optager udendørs.

Mikrofon med stativ

Nogle mikrofoner er lavet til at sætte på et stativ som kan holde din mobil mens du filmer.

Det fungere især godt til dig der også optager video med din telefon, hvor stativet fungere som en tripod, ligesom man kender det fra stativer til almindelige kameraer.

Det er en smart to i en løsning som egner sig rigtig godt til optagelse af vlogs eller andre videoer filmet med håndholdt.

Denne type mikrofoner kan dog være lidt svære at finde end andre, men du kan se et eksempel på en herunder.

Hvordan opsætter jeg en mikrofon til min telefon?

Hvordan mikrofonen skal opsættes, kommer helt an på hvilken type mikrofon det er. 

Når det kommer til mikrofoner med kabler, så sætter du den oftest enten i opladere stikket, eller i jackstikket hvis din telefon har sådan et.

Herefter er du i de fleste tilfælde klar til at bruge dem, da telefonen automatisk opfanger din eksterne mikrofon og vælger den som standard mikrofon. 

De fleste trådløse mikrofoner er delt op i to enheder, en sender og en modtager. 

Måden de fungerer på er at du sætter senderen i telefonen mens du har modtageren (hvor mikrofonen er tilsluttet) på dig. 

Derefter snakker senderen og modtageren automatisk sammen, så længe modtageren er inden for senderens rækkevidde. 

6 grunde til at anskaffe dig en mikrofon til din Smartphone

#1 Online møder - hvis du har mange online møder kan du komme ud for at nogle af dem over telefonen og så er det vigtigt at de andre kan høre og forstå dig.

#2 Opkald
- ganske enkelt for at øge lydkvaliteten af dine opkald.

#3 YouTube - hvis du har en Youtube kanal hvor du f.eks. laver mange vlogs, kan det være nyttigt at have en ekstern mikrofon så lydkvaliteten er i top.

#4 TikTok - hvis du laver TikToks har du ofte en vis afstand til telefonen og det kan derfor være svært for telefonen at opfange ordentlig lyd uden en ekstern mikrofon.

#5 Interviews - til interviews er noget af (hvis ikke det) vigtigste lydkvaliteten, da man udelukkende har fokus på hvad der bliver sagt. Her er en ordentlig mikrofon altså et must.

#6 Podcasts - det samme gælder for podcasts, da der også her er fokus på det talte indhold og derfor utroligt vigtigt at man både kan høre og forstå hvad der bliver sagt. 

Der kan altså være mange forskellige årsager til at anskaffe sig en mikrofon til sin Smartphone.

Uanset hvad årsagen end må være, så kan det altså være utrolig nyttigt med en ordentlig mikrofon.

Billig mikrofon til smartphones

Måske overvejer du at lave videoer eller du er måske allerede i gang og vil derfor gerne sørge for at din kvalitet er god og heriblandt din lydkvalitet.

Er du ikke helt sikker på at du er klar til at ofre et større beløb for udstyr, så findes der heldigvis billigere alternativer. 

Det er selvfølgelig værd at notere at man nok ikke får samme kvalitet, som de dyrere mikrofoner, men alligevel en bedre lyd end telefonens egen mikrofon.

Igen er det vigtigt at du er opmærksom på om mikrofonen er kompatibel med din telefon eller skaffe en adapter der er.

Du kan se et udvalg af forskellige adaptere på vores hjemmeside.

Herunder ser du bud på billige mikrofoner til smartphones, så du kan komme i gang med at lave gode optagelser selv om du har et budget. 

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg