Bedste Mikrofon til iPhones og SmartPhones [Under 200 kr.]

En af de vigtigste ting når det kommer til videoer er lyden, så derfor er det utroligt vigtigt at have en god mikrofon. 

Når det kommer til at optage videoer på sin iPhone eller Smartphone kan det være svært at forbedre lyden på den allerede indbyggede mikrofon. 

Alt det kræver er en ekstern mikrofon der tilsluttes til din iPhone eller Smartphone. 

Læs videre i artiklen for at lære mere om hvorfor en mikrofon til din telefon er relevant og hvilke forskellige typer du kan få, samt hvilken der er bedst for dig og dine behov.

Hvad er en mikrofon til iPhone og Smartphone og hvorfor er den relevant?

Der er ingen grund til at tage sig til takke med middelmådig lydkvalitet.

En ekstern mikrofon til din telefon giver dig mulighed for at skabe videoer med tilpassende god lyd som til billedet, der i de fleste nye telefoner er af høj kvalitet. 

Den kan også bruges hvis du kun ønsker at optage lydklip, der så kan gemmes direkte på telefonen. Det gør det også nemt at overføre lyden til diverse andre redigeringsprogrammer.

7 grunde til at anskaffe dig en mikrofon til din Smartphone

  • Lyddagbog - det er utroligt nemt at føre en lyddagbog, men den er ikke meget værd hvis ikke man kan høre hvad der bliver sagt.
  • Online møder - hvis du har mange online møder kan du komme ud for at nogle af dem over telefonen og så er det vigtigt at de andre kan høre og forstå dig.
  • Opkald - ganske enkelt for at øge lydkvaliteten af dine opkald.
  • Youtube - hvis du har en Youtube kanal hvor du f.eks. laver mange vlogs, kan det være nyttigt at have en ekstern mikrofon så lydkvaliteten er i top.
  • Tiktok - hvis du laver Tiktoks har du ofte en vis afstand til telefonen og det kan derfor være svært for telefonen at opfange ordentlig lyd uden en ekstern mikrofon.
  • Interviews - til interviews er noget af (hvis ikke det) vigtigste lydkvaliteten, da man udelukkende har fokus på hvad der bliver sagt. Her er en ordentlig mikrofon altså et must.
  • Podcasts - det samme gælder for podcasts, da der også her er fokus på det talte indhold og derfor utroligt vigtigt at man både kan høre og forstå hvad der bliver sagt.

Der kan altså være mange forskellige årsager til at anskaffe sig en mikrofon til sin Smartphone men uanset hvad det end må være, så kan det altså være utrolig nyttigt med en ordentlig mikrofon.

Hvilke typer af mikrofon til telefoner er der?

Der findes primært 2 forskellige mikrofoner.

  • Mikrofon med kabel
  • Trådløs mikrofon

Mikrofon med ledning til mobiltelefon

Mange standard mikrofoner kommer med et kabel der enten passer til de fleste Android eller IOS enheder, alt efter hvilken model du har.

Når du køber en mikrofon med kabel skal du først og fremmest tænke på hvilke situationer du skal bruge den i, da kablet begrænser din bevægelighed. 

Skal du ud og lave interviews eller andre former for aktiviteter hvor du skal kunne bevæge dig frit, så kan en ledning være meget begrænsende. 

Der findes dog også løsninger på dette problem, bl.a. er det meget normalt at folk bruger deres telefon med mikrofonen tilsluttet kun til lyden, og så filmer videoen ved siden af med et andet kamera. 

På den måde kan du så have din telefonen og mikrofonen i lommen og dermed bevæge dig frit rundt. (Dette kræver dog efterfølgende synkronisering af lyd og video).

Trådløs mikrofon til Smartphone

En trådløs mikrofon er utrolig smart når det kommer til at lave interviews og underholdning, og du vil opdage at rigtig mange benytter sig af dette. 

En trådløs mikrofon er at foretrække hvis du har behov for at bruge den mens du er aktiv eller generelt ønsker længere afstand mellem mikrofon og kamera, da kan du bevæge dig rundt lige så meget som du har lyst til, så længe du er inden for rækkevidden.

Her er det altså også vigtigt at tænke over hvad du skal bruge din mikrofon til eller i hvert fald sørge for at rækkevidden er tilstrækkeligt til dine behov.

Hos avXperten har vi trådløse boya mikrofoner der tilbyder helt op til 60 meters rækkevidde, hvilket burde være mere end nok i de fleste tilfælde. 

*Vigtigt* Når du køber en ekstern mikrofon til din telefon skal du altid tjekke om mikrofonen og stikket dertil er kompatibel med din enhed. 

Hvis ikke, kan dette oftest løses med en adapter.

Hvordan opsætter jeg en mikrofon til min telefon?

Dette kommer helt an på hvilken type mikrofon det er. 

Når det kommer til mikrofoner med kabler, så sætter du den oftest enten i lade hullet hvor du normalt putter din oplader i, eller i jackstikket hvor du sætter dine høretelefoner til. 

Herefter er du i de fleste til klar til at bruge dem, da telefonen automatisk opfanger din eksterne mikrofon og vælger den som standard mikrofon. 

De fleste trådløse mikrofoner er delt op i to enheder, en sender og en modtager. 

Måden de fungerer på er at du putter senderen ind i telefonen mens du har din modtager (hvor mikrofonen er tilsluttet) på dig. 

Derefter snakker senderen og modtageren automatisk sammen, så længe modtageren er inden for senderens rækkevidde.

Bedste Mikrofon til Iphones og SmartPhones - Hvilken skal du vælge?

Når det kommer til hvilken mikrofon du skal vælge er de to overordnede ting du skal overveje hvilke behov du har og hvad dit budget er.

Mikrofon med kabel

Fordelen er at frekvensen er en del højere end de trådløse, da der er konstant forbindelse eftersom mikrofonen har et kabel. 

Du er altså sikker på at du får en forbindelse af høj kvalitet. 

Prisen for mikrofoner med kabler er oftest også en del billigere end trådløse mikrofoner.

Trådløs mikrofonFordelen ved denne type er helt klart friheden du har til at kunne bevæge dig frit rundt imens du optager.

Samtidig er frekvensen for det meste også tilstrækkelig god nok til at levere en stabil forbindelse (selvfølgelig alt efter afstand).

Prisen for trådløse mikrofoner er dog oftest noget højere end normale kabel-mikrofoner, da de simpelthen bare er mere praktiske.

Til nybegynderen

Du har måske overvejet at begynde at lave videoer eller du er måske allerede i gang og vil derfor gerne sørge for at din kvalitet er god og heriblandt din lydkvalitet.

Men du er ikke helt sikker på at du er klar til at ofre et større beløb for udstyr, for hvad nu hvis det ikke helt er dig alligevel? Så findes der heldigvis billigere alternativer.

Det er selvfølgelig værd at notere at man ikke får samme kvalitet, som de dyrere mikrofoner, men den vil helt sikkert være godkendt som en begynder mikrofon.

Igen, er det vigtigt at pointere at man skal være opmærksom på om mikrofonen er kompatibel med din telefon. 

Du kan her på avXperten faktisk få en Boya mikfron for under 200 kr.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg