billede af pool taget af avXperten

Så meget koster det at fylde et Badebassin, Spa og Pool

Har du for nyligt købt et badebassin, spa eller pool og skal til at fylde den op med vand? Så skal du endelig læse videre i indlægget her.

I dette indlæg vil du blive klogere på hvor meget vand det kræver, at fylde dem op og hvad et potentielt kan koste dig i kroner og ører.

Derudover vil du også blive klogere på hvordan du aflæser dine vandregninger, så du ved hvad du betaler for.

Sådan beregner du kubikmeter prisen

Sådan regner du ud hvor meget du betaler for dit vand

For at hele dette blogindlæg giver mening for dig så er det vigtigt at du ved hvordan du aflæser din vandregning, så du kan følge med beregningerne i dette blogindlæg.

Først og fremmest så skal du vide at du selvfølgelig betaler for det vand du bruger og faktisk ikke bruger.

Dog har det også en stor betydning om du bor i lejlighed eller hus og hvor du faktisk bor i landet, da vand kan koste forskelligt uanset om du bor på Jylland eller Sjælland.

Regninger kan være svære at aflæse og langt de fleste kigger faktisk bare på det beløb de skal betale, når de modtager deres regninger.

Når du aflæser din vandregning så er det vigtigt at kigge efter efter dit forbrug og prisen pr. m³. Det er de to vigtigste tal som du skal bruge til beregningen.

Vandregningen er inkluderet i aconto regningen, som bliver sendt til dig enten hvert kvartal eller hvert halve år.

Sådan er din vandregning delt op

Når du betaler din vandregning så er det faktisk ikke kun for det vand du bruger, men også vand som render i afløbet. Det er f.eks. når du skyller ud i toilettet.

Herunder kan du se hvad du faktisk betaler for og hvilke poster der bliver trukket for. Du bliver nok overrasket over hvad du faktisk betaler for ud over vandet.

Pris for vand pr. m³

Beløb pr. m³

Vandforbrug

7 Kr. pr m³

Moms 25%

3,59 Kr. pr m³

Statslige afgift

6,37 Kr. pr m³

Grundvandskrone

1 Kr. pr m³

I alt

17,96 Kr. pr m³

Pris for afløb pr. m³

Beløb

Spildevand

28,75 Kr. pr m³

Moms 25%

7,19 Kr. pr m³

I alt

35,94 Kr. pr m³

Lægger du det samlet beløb for de to tabeller sammen, så bliver det 53,90 kr. m³. Dvs. det reelt er denne pris det koster dig at bruge vandet i hjemmet og når det render i afløbet.

Priserne i tabellerne kan variere alt efter hvor du bor og hvad du bor i. Om det er i hus eller lejlighed.

Så meget koster det at fylde et badebassin

Nu hvor du ved lidt mere om vandregninger og ved hvordan du finder ud af hvor mange kroner du betaler for vand, så kan du hurtigt regne ud hvad det vil koste at fylde diverse ting op.

For at finde det præcise beløb så kommer det an på hvor du skyller vandet fra dit bassin ud. Er det i et afløb i hjemmet, så kan det blive dyrere end ude i haven.

Dog er der nogle særlige regler for hvornår du må hælde det brugte vand ud i haven, kloakken og afløbene i hjemmet.

For at regne ud hvor meget det koster at fylde dit bassin, spa og pool op, så skal du vide hvad de betaler for 1 m³ af vand.

I denne beregning tager vi udgangspunkt i tallene i tabellerne foroven, hvor 1 m³ vand koster 17,96 kr.

1 m³ er lig med 1.000 liter. Så det gøre det lettere at udregne da du bare skal finde ud af hvor mange 1.000 liter der kan være dit badebassin, spa eller pool.

Har du et badebassin på 5.000 liter, så ganger du 17,96 med 5, hvilket bliver ca. 90 kr. og er det beløb du skal betale for at fylde dit badebassin op.

Antal liter

Antal m³

Beløb

200

0,2

3,6 kr.

1.000

1

17,96 kr.

3.000

3

53,88 kr.

5.000

5

89,8 kr.

7.000

7

125,72 kr.

Så meget koster varmt vand

Uanset om det er badebassinet, spaet eller poolen der skal holdes varm, så kan du ikke komme udenom at det kan koste dig mange penge.

Både på vandregningen men også på elregningen kan tage et stort slag ved at holde vandet opvarmet i et af de tre.

Varmt vand koster som regel op til 70% mere end koldt vand. Derfor kan det hurtigt blive dyrt for dig, hvis du fylder dit spabad op med kun varmtvand.

I de fleste spabade er der en form for automatisk opvarmning, som kan selv varme vandet op til en bestemt temperatur.

Dette vil ikke blot påvirke vandregningen men også el regningen, da det bruger strøm til at opvarme.

I et badebassin og pool er der sjældent noget til at opvarme vandet, medmindre man skifter vandet eller tilfører varmt vand. Derfor er det vandregningen at dette vil påvirke.

Hvis du mere specifikt vil vide hvad et spabad vil koste dig i strøm, så kan du læse om det i et andet blogindlæg, ved at klikke her.

Det bør vandets pH-værdi være

Hvad bør vandets pH værdi være på?

Når du har din badebassin, spa eller pool stående ude, så er det vigtigt at holde øje med at vandet ikke bliver beskidt og får bakterier.

For at undgå bakterier og skidt i vandet kan du måle vandets pH-værdi. pH-værdien udgør vandets surhedsgrad, hvilket helst skal være mellem 7 - 7,4 før at vandet er neutral.

Hvis vandet ikke er imellem dette så bør du tilsætte pH-regulerende midler i vandet, for at få den bedste vandkvalitet som muligt.

Der findes både pH midler til at forøge og sænke værdien, så man kan komme så tæt på intervallet som muligt.

Der findes forskellige måder at teste pH-værdien på, men den mest almindelige metode er at bruge pH-strips som nogen måske husker fra undervisningerne i skolen.

Stripsene vil angive en farve efter vandet neutrale balance. Farven bør være grøn for at være neutralt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan tømmer man sit badebassin?

Hvis du har hældt kemikalier som klor i, så må du ikke hælde det ud i haven eller kloakken, da det kan forurene grundvandet. Du skal i stedet hælde det ud i afløbet i hjemmet, så det kan blive sendt til rensningsanlægget.

Hvor meget koster 5000 liter vand?

5.000 liter vand vil ca. koste dig 90 kr. Dog er dette kun beløbet for vandet. Skal man regne alle de andre udgifter med, så vil det faktisk koste dig 269,5 kr for 5.000 liter vand.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg