Ting du kan (og BØR) lave i en Airfryer (Liste)!

Airfryeren kan benyttes til en masse forskellige ting, i dette indlæg belyser jeg en række forskellige ting du med fordel kan lave i en airfryer.

Hvad kan man bruge en airfryer til? En airfryer kan producere sprøde og gyldenbrune favoritter som pommes frites og kyllingevinger, samme som en ovn, men bruger væsentligt mindre olie end traditionelle stegemetoder.

Vil du vide meget mere om hvad du kan putte i din airfryer, så kommer jeg herunder med forklaringer omkring forskellige madvarer og andre produkter til madlavning du kan bruge i din airfryer.

Hvad kan man lave i en airfryer?

En Airfryer kan det samme som din normale ovn, men er meget nemmere og hurtigere at bruge, hvilket gør den til et ideelt køkkenapparat, der kan håndtere en lang række retter.

Her er en række eksempler på mad du kan lave i en airfryer:

 • Sprøde klassikere: Nyd gyldenbrune pommes frites, løgringe og sprøde kyllingevinger med en brøkdel af den olie, der typisk bruges til friturestegning.
 • Protein: Tilbered fugtige og smagfulde kyllingebryst, lår eller koteletter med et sprødt ydre. Din airfryer er også dygtig til at tilberede saftige burgere og endda kebab.
 • Fisk & Skaldyr: Opnå perfekt tilberedte fiskefileter, rejer eller calamari med en dejlig sprød skorpe på ydersiden og saftigt kød på indersiden.
 • Grøntsager: Rist en blanding af grøntsager som rosenkål, blomkål eller sød kartoffel til en sund og lækker ret, eller som tilbehør til kød.
 • Snacks: Lav sprøde og krydrede snacks såsom forårsruller, samosaer eller mozzarella-stænger. Din airfryer kan også forvandle bløde tortillas til sprøde chips.
 • Lette forretter: Lav kartoffelbåde, søde kartoffelfritter eller ristede kikærter som smagfuldt tiilbehør til dine hovedretter.
 • Genopfundne rester: Giv nyt liv til madrester ved at genopvarme pizza, foccacia eller andre rester, og genskabe deres friskhed.
 • Desserter: Bag en række desserter som kager, muffins eller endda kanelsnurrer, hvis din airfryer har funktionen til det.
 • Sunde alternativer: Eksperimenter med at tilberede sundere versioner af traditionelt stegt mad, reducer det samlede olieindhold, samtidig med at den tilfredsstillende sprødhed bevares.
 • Hurtig morgenmad: Pisk hurtigt morgenmadsfavoritter som bacon, hash browns eller omelet sammen og tilbered det i en airfryer.

Nøglen til succes med en airfryer ligger i at eksperimentere med forskellige temperaturer og tilberedningstider for at opnå de ønskede resultater.

Kan en airfryer bruges som brødrister?

En airfryer og en brødrister tjener forskellige primære funktioner, men nogle airfryers kommer med yderligere funktioner, herunder muligheden for at riste eller bage.

Disse modeller kan i nogle tilfælde sagtens bruges som en brødrister, da de har et varmeelement nær toppen og et stativ eller en bakke, der giver mulighed for at riste brød eller andre madvarer.

Hvis din airfryer har en ristnings- eller bagefunktion, kan du bruge den til at riste brød, bagels eller lignende.

Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle airfryers er designet til at riste, så du bør tjekke brugermanualen til din specifikke model for at se, om den har denne funktion.

Hvis din airfryer ikke har en specifik ristefunktion, er det måske ikke det bedste valg til at riste brødskiver, i sådanne tilfælde ville det være mere effektivt at bruge en dedikeret brødrister.

Kan man varme rundstykker i en airfryer?

Du kan varme rundstykker i en airfryer. Det er en praktisk og hurtig måde at varme rundstykker eller andre brødprodukter op. Her er en simpel guide til, hvordan du gør det:

 1. Forvarm Airfryeren: Indstil din Airfryer til en temperatur på omkring 163°C. Forvarmning sikrer jævn opvarmning af rundstykker.
 2. Læg rundstykkker i kurven eller bakken: Læg rundstykker i airfryer-kurven eller på bakken, og sørg for, at de er arrangeret i et enkelt lag. Hvis du har mange rundstykker, skal du muligvis gøre dette i partier for at undgå overfyldning.
 3. Valgfrit - Pensl med smør eller olie: Hvis du vil tilføje en smule smag, kan du pensle rundstykker med smeltet smør eller olie inden opvarmning. Dette trin er helt valgfrit og afhænger af dine præferencer.
 4. Opvarmningstid: Varm rundstykker op i cirka 2-4 minutter. Hold øje med dem for at forhindre overopvarmning
 5. Tjek tilberedningen: Efter den anbefalede tid skal du kontrollere rundstykkere for det ønskede varmeniveau. Hvis de har brug for mere tid, kan du fortsætte opvarmningen i intervaller på et minut, indtil de når den ønskede temperatur.

Juster tiden og temperaturen baseret på din specifikke airfryer-model og den type rundstykker, du opvarmer.

Kan man putte frosne ting i en airfryer?

Du kan opvarme de fleste typer frosne madvarer i en airfryer.

Faktisk er en af fordelene ved at bruge en airfryer dens evne til at tilberede frosne fødevarer hurtigt og med en sprød tekstur.

Airfryers bruger varmluftscirkulation til at lave mad, og de kan gøre det uden behov for forvarmning, hvilket gør dem praktiske til frosne varer.

Almindelige frosne varer, der fungerer godt i en airfryer, er frosne fritter, kyllingenuggets, fiskepinde, mozzarella-stænger og mere.

Hvis du vil vide om hvad du ikke må putte i en airfryer, så læs indlægget: Ting du ALDRIG må lave i en Airfryer (Liste)!

Hvor lang tid skal frossen mad have i en airfryer?

Herunder er tilberedningstider for 15 populære typer frosne madvarer i en airfryer.

De faktiske tilberedningstider kan variere baseret på den specifikke model af din airfryer, størrelsen af madvarerne og personlige præferencer:

 1. Pommes frites - 12-18 minutter ved 182°C.
 2. Kyllingenuggets - 10-15 minutter ved 182°C.
 3. Mozzarella Sticks - 8-12 minutter ved 182°C.
 4. Fiskepinde - 10-15 minutter ved 182°C.
 5. Kyllingevinger - 20-25 minutter ved 193°C.
 6. Hash Browns - 8-12 minutter ved 182°C.
 7. Forårsruller - 8-12 minutter ved 190°C.
 8. Løgringe - 8-12 minutter ved 190°C.
 9. Minipizzaer - 8-12 minutter ved 188°C.
 10. Grøntsagssamosaer - 12-16 minutter ved 190°C.
 11. Kyllingefars - 12-16 minutter ved 193°C.
 12. Æggeruller - 10-15 minutter ved 190°C.
 13. Tempurarejer - 8-12 minutter ved 193°C.
 14. Taquitos - 10-15 minutter ved 193°C.
 15. Frosne burgere - 12-16 minutter ved 190°C.

Derudover er det god praksis at ryste eller vende maden halvvejs gennem tilberedningsprocessen for jævn tilberedning og bruning.

For flere tips til hvordan du tilbereder maden, så se indlægget: 11 Tips til Hvordan Man Bruger en Airfryer » (Nem Guide)

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg