avXperten

Hvad kan en tablet – og er det noget for dig?

Hvad kan en tablet – og er det noget for dig?

Når man kigger sig omkring på gader og stræder, er det svært at forestille sig, at der stadig findes nogle, som ikke har erhvervet sig en smartphone eller tablet endnu.

Men hvis du er en af dem, som endnu ikke er hoppet på denne moderne teknologi, sidder du måske af og til og overvejer, om du burde anskaffe dig en tablet?

Hvis det er det spørgsmål, du står med lige nu, så har du måske også spurgt dig selv, ”hvad kan en tablet?” – og hvorfor er den så populær?

Eksempel på en Android tablet fra Denver:

Denver tablet

Typer af tablets

Når det kommer til tablets er der overordnet set tre slags:

- iPad fra Apple, som bruger iOS som styresystem
- Android tablets fra f.eks. Denver eller Samsung
- Tablets, der bruger Windows som styresystem.

Hvis du i forvejen har en iPhone og er bekendt med Apples iOS-styresystem, er det klart mest oplagt for dig at vælge en iPad.

Hvis du har en anden smartphone med Android eller Windows, er det oplagt at vælge en tablet med samme styresystem.
Det gør det meget nemmere for dig at forstå, hvordan systemet er skruet sammen, når du har prøvet det på forhånd.

Men altså - hvad kan en tablet? Og hvad kan du med den?

I det store og hele kan du det samme med din tablet eller iPad.

Du kan downloade spil, programmer og tjekke mails på dem alle sammen. Det hele er opbygget af ”applikationer” – altså tilføjelser, som populært kaldes ”apps”.

På en computer kalder man det programmer, men når man sidder men den lille, mobile tablet, hedder det altså ”en app”.

Apps findes i App store, Play butik eller lignende. Her kan man for eksempel søge efter ”Berlingste Tidende”, hvis man ønsker at læse avisen på sin tablet.
Det kræver i mange tilfælde et abonnement hos avisen, men hvis du har det i forvejen, burde tablet-udgaven af avisen følge med.

Forskellige apps

Er du på facebook, er det supernemt at holde kontakten med familie og venner fra en tablet, hvor du har en facebook-app installeret.

Og selvom tablets kan virke til at være meget præget af spil og underholdning, så er det nemt at personalisere sin tablet til ens behov.

Hvis du ikke har lyst til at fordrive tiden med spil som AngryBirds eller HayDay, er det bare et spørgsmål at lade være med at downloade disse apps.

Hvad koster apps?

Nogle apps koster penge; men i mange tilfælde får man mere for pengene, når man betaler de penge, en app koster. Man kan få applikationer som aviser, e-mail (fx G-mail eller almindelig mail), kalender og notesblok. Den kan også bruges som e-bogslæser. Alt dette er meget nyttigt, hvis man er på farten og gerne vil holde sig opdateret og kunne læse mails mm.; fx i toget. Det er langt nemmere at medbringe end tablet end en computer.

Tilmed kan man tilkøbe forskellige supplerende produkter; fx tastatur, hvis man ikke er vild med de små touch-knapper på skærmen og gerne vil kunne skrive en masse.

Så hvis du kunne forestille dig at gøre nytte af alle disse mange, smarte funktioner, som tabletten bringer med sig, er det meget muligt, at en tablet kunne være en god investering for dig.

Hvor køber jeg en tablet?

Her kan du se avXpertens store udvalg af Denver tablets.
Alle Denver tablets er med dansk brugsanvisning.

Af Frederik Nielsen