Kunstig Intelligens-boom: Så Meget Strøm Bruger AI!

Kunstig Intelligens-boom: Så Meget Strøm Bruger AI!
Google Datacenter - Via google.com - Alle rettigheder forbeholdt Google LLC
1. februar 2024 kl 10.05
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Den kunstige intelligens-boom driver en kraftig stigning i elektricitetsforbruget i hele USA og fanger forsyningsselskaber uforberedte. I det nordlige Virginias såkaldte "datacenter-gyde" er efterspørgslen så høj, at den lokale forsyning midlertidigt standsede nye datacenter forbindelser tilbage i 2022.

Lige nu vokser strøm brugt på computer, især AI, meget hurtigere end verdens elforsyning. Med de nuværende tendenser vil man ikke producere nok strøm til at tilfredsstille verdens computerkrav inden for et par årtier.

Det er dog ikke helt galt på den, fordi datacentre altid er under udvikling og det samme gælder energikilder. Man kan se det som et kapløb til posten, enten når datacentrene at være effektive i energiforbruget eller møder energiinfrastrukturen kravene fra datacentrene, så det kun er et spørgsmål om tid.

Hvorfor bruger datacentre så meget strøm?

AI-datacentre har en tendens til at forbruge meget energi, fordi de skal levere mange tjenester og support på én gang.

Datacentrenes faciliteter er udstyret med en stor mængde computerressourcer, der er specielt designet til AI-arbejdsbelastninger.

Det giver den nødvendige infrastruktur til at træne og implementere komplekse maskinlæringsmodeller og algoritmer.

Det er især store tech-startups eller tech-giganter der udnytter AI til projekter og prøver på at implementere algoritmer for at simplificere processen og dette er hvad der ofte skubber strømforbruget i vejret.

Da AI ikke er af lineær kapacitet, altså det ikke kun er et element, bruger det væsentlig mere strøm end eksempelvis cloud-servere.

Strøm er bare et element for at et datacenter kan køre.

Derudover er mange datacentre placeret på varme, fugtige steder med lav luftkvalitet, hvilket sætter dem i yderligere risiko for problemer som ventilation, udstyrsforringelse og strømafbrydelser.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg