Airfryers: Derfor Er De Blevet Så Ekstremt Populære!

Airfryers: Derfor Er De Blevet Så Ekstremt Populære!
Billede af airfryer. Via www.danishcrown.com - Alle rettigheder forbeholdt Danish Crown.
24. januar 2024 kl 09.22
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Hvis du har brugt internettet de sidste par år, har du højst sandsynligt lagt mærke til en ny mad-trend, nemlig Airfryers.

Disse små enheder er pludselig eksploderet i popularitet, og fylder utrolig meget på diverse sociale medier, hvor mange går amok med “airfryer opskrifter”.

I julen, 2023, var det desuden en af de mest populære gaver, og ifølge TV2 er salget af airfryers i julen femdoblet i forhold til samme tidspunkt året før.

Hvorfor bruger så mange personer pludselig Airfryers?

En airfryer er en form for en lille ovn, hvor maden bliver tilberedt ved at den varme luft bliver cirkuleret rundt, dens lille størrelse gør at den er utrolig nem at tage frem og pakke væk, og desuden bruger mindre strøm end en normal ovn.

Hurtigere tilberedning. Det tager kortere tid at tilberede maden i en airfryer, da den cirkulerer den varme luft hurtigere rundt om maden end en varmluftsovn. Dette medvirker også, at maden får en sprød skorpe samtidig med at saften indeni bevares.

Bruger mindre energi. Da en airfryer er mindre og tilbereder maden hurtigere, bruger den langt mindre energi end det, der bruges ved tilberedningen af et måltid i en varmluftsovn. Derfor kan det også ses som et klimavenligt alternativ til ovnen.

Sundere alternativ. Det kan være sundere at tilberede maden i en airfryer. Maden kan opnå en sprød skorpe, som ellers nås ved friturestegning, dog med meget mindre olie.

Udover disse grunde, er der uden tvivl også tale om en trend, hvor folk har set mange tale godt om airfryers, og dernæst selv vælger at prøve dem af.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg