Alle rygterne om 6G

Alle rygterne om 6G
Billede fra Pixabay
21. marts 2022 kl 12.35
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

I øjeblikket er 5G-netværket ved at blive rullet ud i Danmark, men allerede nu er det næste skridt på vej. 6G er for eksempel snart tilgængeligt i Indien.

5G er den femte generation af mobilteknologien. Det er trådløst, hurtigt, sikkert, effektivt og lige rundt om hjørnet. Men allerede nu er næste generation på vej: 6G.

I lande som Indien, Sydkorea og Japan forventer man at rulle 6G-netværket ud i løbet af de kommende år. I Indien er planen allerede at gøre det fra 2023. 

Lynhurtigt mobilnetværk

6G bliver den sjette generation af mobilnetværk. Det bliver et bredbåndsmobilnetværk, som bliver langt hurtigere end sine forgængere. 

På den måde bliver det for eksempel muligt at downloade en film på 6GB på mindre end et minut, fordi hastigheden bliver rekordhøj.

Faktisk skulle det blive så stærkt, at det kommer til at være hele 50 gange hurtigere end 5G. Desuden skulle det blive muligt at koble på 6G fra op til 10 kilometer over jordens overflade.

Ifølge flere rapporter investerer EU allerede massivt i 6G-teknologien. Forventningen er, at det bliver klar til brug i Europa omkring 2030.

— Læs også: Apple arbejder på nye Macbooks med M2-chip

Under udvikling

Flere kæmpekoncerner som Nokia, Huawei, Samsung, LG, Apple og Ericsson arbejder lige nu med at udvikle det nye 6G-netværk.

Udover Indien er Japan, Sydkorea, Kina og Finland nogle af de lande, der er længst fremme i udviklingen af det nye superstærke mobilnetværk.

— Læs også: Nye iPhone 14 Pro-modeller får stærk A16-chip

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg