Stor Bekymring: Blizzard lukker servere i Kina

Stor Bekymring: Blizzard lukker servere i Kina
Billede: canva.com
27. januar 2023 kl 10.08
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Til stor ærgrelse for mange kinesiske gamere, er Blizzard Entertainments servere i Kina gået offline efter to årtier. Dette skete ved midnat torsdag den 26/1 lokal tid.

Dette betyder at de kinesiske gamere nu går en tid i møde, hvor de må undvære en række populære spil der er udviklet af Blizzard.

Blizzard Entertainments er udviklerne bag flere spil, med meget store spillerbaser fra hele verden, som for eksempel World of Warcraft, Hearthstone, Starcraft og Diablo.

Slutningen på licensaftale blev enden

Grunden til at Blizzards servere nu er gået offline i Kina, er at Blizzard og deres kinesiske partner NetEase efter 14 års samarbejde ikke kunne nå til enighed om en ny aftale.

Ifølge den kinesiske lovgivning kan udenlandske spiludgivere kun udgive spil til det kinesiske marked, hvis de har en kinesisk partner.

Eftersom Blizzard og NetEase ikke kunne nå til enighed om en aftale, blev de derfor nødt til at lukke deres kinesiske servere, da de nu står uden en kinesisk partner.

Talsmanden for Blizzard har dog udtalt, at Blizzard på nuværende tidspunkt leder efter en ny kinesisk partner, så det igen vil være muligt at komme til at spille Blizzards spil i Kina.

Tidsrammen er ikke kendt, men Blizzard arbejder ihærdigt på at få deres servere online igen, da Kina er et enormt marked for dem.

Derudover er der en stor mængde frustrerede kinesiske gamere, som har mistet deres favoritspil, og dem vil Blizzard selvfølgelig forsøge at imødekomme så snart som muligt.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg