DetectGPT: Modsvar mod ChatGPT kan opfange Snyd!

DetectGPT: Modsvar mod ChatGPT kan opfange Snyd!
Billede: Canva.com
30. januar 2023 kl 15.27
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Introduktionen af ChatGPT, har været en stor bekymring for lærere og erhvervsfolk overalt i verden, der ikke længere kan være sikre på om de studerende og deres ansatte selv har fuldført deres opgaver, eller om de er fremstillet af ChatGPT.

Det er der nu ved at blive sat en stopper for. Der er nu kommet et værktøj ved navn DetectGPT, som gør det muligt at finde ud af om en tekst er skrevet af ChatGPT.

DetectGPT skulle efter sigende med 95% sikkerhed kunne fortælle om en tekst er skrevet af ChatGPT, og det vil derfor nu blive væsentligt sværere for studerende at gøre brug af ChatGPT, når de skal skrive deres opgaver.

DetectGPT er dog ikke tilgængeligt for offentligheden endnu, men det vil højst sandsynligt ikke tage lang tid før den bliver tilgængelig.

DetectGPT: Udviklet af forskere fra Stanford

Den berømte skole “Stanford” har valgt selv at takle problemet, og har sat deres forskere og udviklere til at skabe DetectGPT.

DetectGPT er skabt på samme basis som ChatGPT, men er modsat ChatGPT ikke brugt til at udarbejde tekstbaseret indhold.

Derimod skal den bruges til at opfange automatiseret indhold, så især undervisere verden over kan ånde lettet op igen, og ikke frygte, at alle deres elever snyder.

Sidst i 2022, og i starten af det nye år, har der været en enorm debat om, hvorvidt programmer som ChatGPT får en rolle at spille i fremtiden, både på skolebænken og på arbejdspladser verden over.

Tech-giganter som Microsoft og Google har stort fokus på lignende AI-teknologier, og arbejder ihærdigt på at skabe deres egne tools med integreret AI-teknologi, til gavn for forbrugere og arbejdsfolk verden over.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg