Drone med Riskage-vinger: Kan Redde Mennesker i Nød!

Drone med Riskage-vinger: Kan Redde Mennesker i Nød!
billede: canva.com
2. november 2022 kl 09.34
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Droner har et utrolig godt potentiale til at blive brugt i redningsaktioner verden over, især dem som er skabt grundet naturkatastrofer.

Dog har droner fortsat det problem, at de simpelthen ikke er specielt stærke, grundet deres ofte lille og lidt skrøbelige størrelse.

Det er nemlig utrolig dyrt at bygge store droner til at bære meget vægt, men det kan forskere fra et Schweizisk forskningsinstitut måske hjælpe på. 

Robotter med riskager i vingerne: Hvorfor er det relevant?

En af de helt store muligheder som droner har i katastrofesituationer, er deres evne til at transportere ting i luften nemt og hurtigt, og på trænge steder.

Dog har de det problem, at de ofte kun kan bære ca. 30% af deres egen vægt uden at det skaber problemer.

Under en konference i Kyoto viste forskere fra "Swiss Federal Institue of Technology Lausanne", som også har udviklet flere teknologier brugt fx i robotter, en tegning over en drone som kunne øge dens maksimale bæreevne helt op til 50% når det gælder mad.

Dette gør den helt simpelt, ved at omdanne vingerne til vinger fremstillet af et tyndt lag plast, med en række riskager som indmad.

Riskager i en nødsituation kan redde menneskeliv, og selvom ideen måske virker lidt fjollet, kan denne type drone i stor grad være med til at levere mad, til mennesker i nød, lynhurtigt og effektivt.

Dronen kan flyve direkte til personens lokation, og dermed ernære vedkommende i længere tid end før muligt, inden hjælpen ankommer. 

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg