Epic Games laver COOL app med 3D-scanner

Epic Games laver COOL app med 3D-scanner
Pressebillede fra Epic Games
5. april 2022 kl 09.25
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Har du også altid drømt om at lave din elskede gamle sofa om til en 3D-model? Reality Scan er navnet på en sej ny app fra Epic Games, som gør din drøm til virkelighed. Appen kan nemlig lave billederne fra din smartphone om til seje 3D-modeller i høj kvalitet.

Epic Games har lige meddelt, at de har skabt en cool ny app, der kan omdanne dine fotos til 3D-modeller i høj kvalitet.

Ideen er altså, at du for eksempel kan tage et billede af din gamle sofa, lænestol eller cykel, som appen derefter omdanner til en 3D-model. 

Herefter kan du indsætte 3D-modellen af din favoritting ind i dit projekt eller spil.

Appen bliver lige nu testet på Apples TestFlight-platform, hvor 10.000 brugere har fået adgang til at lege med det seje nye værktøj.

Programmet er udviklet af Capturing Reality, som Epic Games købte i 2021. Denne virksomhed har specialiseret sig i fotogrammetri, som netop handler om at gøre ting tredimensionelle.

— Læs også: Microsoft Edge hjælper synshæmmede med cool tiltag 

Fra svært til simpelt

Traditionelt er fotogrammetri en meget kompliceret disciplin, men den nye app fra Epic Games gør det svære helt simpelt.

Den vanvittigt seje app gør det nemlig muligt at tage billeder af alle sine favoritgenstande og lave dem om til flotte 3D-modeller.

Tanken bag Reality Scan-appen er at gøre teknologien simpel og tilgængelig for alle:

"Reality Scan er vores første skridt mod at gøre 3D-scanning tilgængeligt for alle. 

Vi tror, at det er nyttigt værktøj, der vil hjælpe folk med at forstå de basale principper bag 3D-scanning. På den måde bygger vi bro mellem amatører og professionelle," siger Michal Jancocek, som har udviklet Reality Scan-appen.

Epic Games afventer lige nu at få feedback fra de 10.000 testere. Når deres tilbagemeldinger er blevet behandlet, lancerer de Reality Scan-appen til alle.

— Læs også: Smarte katteører scanner hjernen og afslører dit humør

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg