Ny EU Lovgivning: Kan betyde farvel til 8K Fjernsyn!

Ny EU Lovgivning: Kan betyde farvel til 8K Fjernsyn!
Billede: canva.com
25. oktober 2022 kl 13.06
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

I nyere tid har EU vedtaget en række nye tiltag, som har i sinde at nedsætte strømforbrug i hele unionen.

Fra 1. marts 2023, møder alle nye fjernsyn en række strammede regler, som b.la. inkluderer en ny maksimal grænse, for hvor meget et fjernsyn på bruge i strøm på standard indstilling.

Flere fabrikanter af moderne 8K fjernsyn, er en smule bekymrede, da 8K fjernsyn for det meste lige nu, ligger et stykke over denne nye grænse.

Farvel til 8K fjernsyn i EU?

Indtil nu, havde moderne 8K fjernsyn ikke de helt samme regler som 4K og nedefter, da de forståeligt nok er en meget ny teknologi, og dermed ikke så nemt kan overholde energikravende.

Det lader dog til at EU nu vil droppe denne undtagelse, og fra 1. marts næste år inkludere 8K fjernsyn i samme lovgivning som alle andre fjernsyn.

Fabrikanterne har dog en mulighed for stadig at sælge 8K fjernsyn, da reglerne indtil nu kun lader til at gælde for standard indstillingen på fjernsynet.

Det betyder, at de fx sagtens kan gøre brug af HDR indstillinger eller andet, uden at det nødvendigvis er i strid med lovgivningen.

Hele denne lovgivning kommer noget tid efter EU's omvæltning af energimærke-ordningen, og alle tiltagene samt dette nye tiltag, har i sinde at begrænse ineffektive enheder, for at skabe en fremtid med mindre spild af strøm.

EU vil diskutere en gennemgang af måden de måler disse nye 8K fjernsyn på, i slutningen af 2022, hvilket kan betyde at reglerne bliver læmpet, eller strammet, afhængigt af hvad der bliver besluttet.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg