Gennemsigtige Sol Paneler: Fremtidens Smarte Energikilde?

Gennemsigtige Sol Paneler: Fremtidens Smarte Energikilde?
Billede: Canva.com
30. august 2022 kl 09.54
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Skabelse af grøn og vedvarende energi er efterhånden en debat der har eksisteret i mange år, men ny forskning og udvikling af gennemsigtige sol paneler kan blive en stor spiller.

Det lyder lidt for godt til at være sandt, men forskere arbejder på løsninger til energi i fremtiden, som består af 100% gennemsigtige sol paneler, som ligner helt normalt glas.

Det vil altså sige at vi i teorien kan skifte alt vores glas, som fx det vi bruger i vinduer, døre, kontorbygninger osv., til vedvarende energikilder.

Det vil fx kunne give en by som New York City mulighed for at rent faktisk skabe energi, i stedet for blot at sluge det i store mængder som den gør nu.

Sådan Fungerer de smarte Gennemsigtige Sol paneler

Transparent/gennemsigtig solenergi løsninger er forholdsvis nye, og er et alternativ til de normale sol paneler som mange kender.

Fordelen ved disse er, at de kan bruges i bygninger uden at man lægger mærke til dem, de de blot ligner helt normalt glas.

En anden fordel er, at disse glas paneler kan genere energi via solens stråler, lige meget hvilken vinkel den kommer fra.

Derudover kan de også absorbere en lang række UV og infrarøde energi-bølger, hvilket gør dem utrolig effektive.

Fremtiden for Gennemsigtig Sol Energi

Som det ser ud, er der gode muligheder med denne smarte teknologi, men som altid er der en stor forhindring, nemlig den voldsomme investering det kræver.

Dette er en løsning som kræver mange penge, og dermed kun kan udføres over en række år, og ikke blot med det samme.

Dog er fordelen ved netop denne teknologi, at det ikke kræver regeringer verden over, for at udføre disse investeringer.

Målet er nemlig, at gøre panelerne så gode og billige som muligt, så de har fordele for diverse virksomheder og husejere verden over, og dermed bliver en bred løsning til erstatning af glas i utallige bygninger.

Det kan nemlig gøre mange bygninger helt CO2-neutrale, og endda gøre nogle så effektive at de skaber mere strøm end de bruger.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg