Google Search, Chrome og Android ændringer i EU

Google Search, Chrome og Android ændringer i EU
Billede af Google logo. Rettigheder forbeholdt Google Inc.
25. januar 2024 kl 10.37
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

I den kommende tid vil der ske ændringer i Google Search, Chrome og Android. Dette skyldes et nyt vedtag i EU, som skal gøre det nemmere for brugere at definere diverse digitale platforme mere efter deres enkelte behov.

Det gør det fx nemmere at vælge specifikt de apps du foretrækker til din Android, og giver et meget bredere valg af design og layout så du kan indrette dine enheder og programmer mere som du har lyst til end førhen.

De Kommende Ændringer hos Google i Europa

Google melder ud at de er ved at teste og udrulle fire store ændringer i Europa. Disse fire ændringer er: yderligere samtykker til linkede tjenester, ændringer i søgeresultater, skærme med valgmuligheder, og dataportabilitet.

Google deler på nuværende tidspunkt data på tværs af deres tjenester af forskellige årsager. I løbet af de næste par uger vil de europæiske brugere blive præsenteret for et ekstra samtykke-banner, hvor de kan vælge om de fortsat vil lade tjenesterne dele data.

Google oplyser dog, at hvis tjenester ikke er forbundet, kan nogle funktioner være begrænset eller utilgængelige, men brugere kan altid ændre deres valg i deres Google-kontoindstillinger.

I de kommende uger, vil Google teste og udrulle ændringer i hvordan shopping-relateret søgeresultater bliver vist i Europa. De vil prioritere prissammenligningssider frem for individuelle virksomheder eller produkter. Som et resultat af disse ændringer fjerner Google også Google-flights fra deres søgeside.

Skærme med valgmuligheder vil blive vist på enheder købt i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde efter den 6. marts.

Under den indledende enhedsopsætning introducerer Android et nyt vindue til valg af browser, svarende til hvad den allerede tilbyder for at lade brugerne vælge mellem forskellige søgemaskiner.

Chrome-browseren får også en lignende skærm til valg af søgemaskiner, der beder brugerne om at vælge den søgemaskine, som de ønsker at bruge.

Selvom Google Takeout-tjenesten allerede tillader brugere at downloade deres data, så vil Google ændre hvordan tjenesten fungerer for at overholde DMA's dataportabilitet regler.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg