Indendørs Solceller: Google Teamer op med Ambient Photonics

Indendørs Solceller: Google Teamer op med Ambient Photonics
Billede skabt via canva.com
16. januar 2024 kl 12.07
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Google og virksomheden Ambient Photonics, som har udviklet solceller der er egnet til lav belysning, fx indendørs, har teamet op om et fremtidigt projekt.

Det rygtes at de vil fremvise et nyt produkt til CES 2024 i Las Vegas, som kombinere Googles velkendte brugervenlighed of funktionalitet, med Ambient Photonics indendørs solceller.

Ambient Photonics hævder at deres solceller kan levere op til 3 gange så meget strøm som lignende enheder, og gøre mange af de produkter vi har indendørs helt uafhængige af stikkontakter. 

En fremtid med selvopladende enheder i hjemmet?

Hvis de nye solceller fra Ambient Photonics er så kraftfulde som de hævder, kan mange af de små enheder som kræver knapt så meget strøm i vores hjem, oplade sig selv i mange tilfælde med integration af disse solceller.

Solcellerne sidder på begge sider af enheden, dog kan bagsiden af solcellerne kun levere 50% af den strøm, som "hoved"-solcellerne på fronten kan.

Hvad samarbejdet med Google helt konkret betyder vides ikke helt endnu.

Vi kunne muligvis se integration af solceller i fremtidige serier af Googles produkter som fx deres Smart Hub, Displays, routere osv. 

Alt dette afhænger dog af hvor godt deres nye enhed, som fremvises ved CES, bliver taget imod.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg