Google Green Light: Fremtidens Værktøj til Flydende Trafik?

Google Green Light: Fremtidens Værktøj til Flydende Trafik?
Billede via canva.com
18. oktober 2023 kl 08.38
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Google analysere lige nu data fra deres omfattende "Google Maps" app, og bruger det til at forbedre deres AI system, kaldet "Green Light".

Dette system bruges til at forbedre trafikken på flere måder.

Systemet er lige nu live i omkring 70 vejkryds i 12 storbyer, og tester lige nu muligheden for både at gøre trafikken mere flydende, men også sikre mindre CO2 udslip fra de biler som kører i trafikken.

Måden de opnår dette på, er ved at reducere ventetid og de mange stop/start som biler lige nu typisk foretager.

Dette gør de via analyse af trafikkens mønster i løbet af dagen, og dernæst via AI, ændre måden at lyskryds fx skifter farver, så det bedst muligt gavner trafikken.

Samtidigt hævder Google at dette kan sparer diverse byer og kommuner for en masse omkostninger, som der ellers ville være ved brug af manuelle ansatte til at styre trafikken, eller dyre sensorer som bruges nogle steder lige nu.

Indtil videre har det vist sig at være muligt at reducere CO2-udslippet omkring 10% ved vejkryds, samt 30% ved forskellige stop, og hajtænder osv.

Green Light vil kunne analysere tusindvis af lyskryds på få sekunder, og give dataen til diverse ingeniører og ansvarlige for trafikken i lande verden over.

Dermed kan de bruge denne data til at designe deres lyskryds, vejkryds og stopskilte osv. mere effektivt i fremtiden.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg