Microsoft: Stopper Brug af Gamle Windows Produkt Nøgler

Microsoft: Stopper Brug af Gamle Windows Produkt Nøgler
Billede af Microsoft Windows fremvisning, via Microsoft.com
5. oktober 2023 kl 13.44
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Microsoft har meldt ud, at brugere ikke længere vil kunne installere og aktivere Windows 10 eller Windows 11 med gamle Windows 7- og Windows 8-produktnøgler.

Da Windows 10 blev lanceret i 2015, gjorde de det til en gratis opgradering til alle gamle brugere af Windows 7 og 8. Det opgraderingstilbud sluttede i juli 2016 og Windows 7 og 8 fik ikke længere de samme tilbud. 

Derefter bemærkede nogle brugere hurtigt, at via enheder som fx eksterne harddiske eller USB stik, var det muligt at opgradere til Windows 10 og 11, via gamle Windows 7- og 8 produktnøgler.

Dette "loophole" lader det dog til at Microsoft endelig vil fikse, så det er altså ikke muligt at gøre dette for nyere versioner af Windows end Windows 11.

Microsoft siger, at Windows 10-brugere stadig kan opgradere til Windows 11 gratis - hvis deres Windows 10-PC opfylder Microsofts relativt strenge systemkrav for Windows 11.

Hvad kan du gøre hvis du er påvirket af denne ændring? 

Hvis du er påvirket af denne ændring, er der nogle få ting du kan gøre. For det første, så kan du købe en ny produktnøgle til Windows 10 eller 11. Det vil tillade dig at aktivere din installation og modtage sikkerhedsopdateringer og teknisk support fra Microsoft. Du kan købe en produktnøgle direkte fra Microsoft eller fra en tredjepartsforhandler.

En anden mulighed er at opgradere din computer til et nyere system, der stadig understøttes af Microsoft. Det vil tillade dig at fortsætte med at modtage sikkerhedsopdateringer og teknisk support uden at skulle købe en ny produktnøgle. Du kan til sidst også opgradere til Windows 10 eller 11, hvis din computer opfylder de mindstekrav, der er nødvendige for disse operativsystemer.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg