Microsoft: Vil Udvikle Quantum Supercomputer Indenfor 10 År

Microsoft: Vil Udvikle Quantum Supercomputer Indenfor 10 År
Billede via canva.com
26. juni 2023 kl 09.58
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Ligesom andre store tech-giganter, arbejder Microsoft også på at udvikle fremtidens løsning når det gælder supercomputere.

Fremtiden for computere lader til at have stor fokus på såkaldt "quantum computing", som er en langt mere effektiv løsning til diverse algoritmer, i hvert fald i teorien.

Quantum computere kan i langt større grad udføre komplekse opgaver, og give mere realistiske resultater fx når de bruges til at simulere scenarier. 

Håber på et færdigt produkt inden 10 år - Men er det muligt?

Microsoft har udtalt, at deres fremskridt i udviklingen er så lovende, at de håber på at være færdige indenfor 10 år, i stedet for flere årtier som førhen var den realistiske plan.

Computeren skal bruges til en række formål, heriblandt udregning og skabelse af mere komplekse algoritmer end hvad hidtil har været muligt.

Disse udregninger m.m. kan bruges til mange ting, både til udvkling af nye teknologier, men også til at forbedre på nuværende.

Derudover kan der i teorien også bruges quantum teknologi i udvikling af fremtidens spil, så de kan blive langt mere komplekse, uden at det kræver ufattelig meget maskinkraft.

Og faktisk, er quantum teknologien stadigvæk så ukendt og ny, at selv de der arbejder på projektet, ikke engang ved hvad det ellers kan bruges til endnu.

Det vil fremtiden dog vise, og i takt med at de første quantum supercomputere står klar om en række år, vil vi kunne mærke deres effekt på vores hverdag hvis de tages i brug af de store tech-giganter verden over.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg