Nye "Kosmiske Magneter" Kan Sikre en Grønnere Fremtid!

Nye "Kosmiske Magneter" Kan Sikre en Grønnere Fremtid!
Billede: via canva.com
18. december 2023 kl 08.31
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Et hold forskere fra Cambridge, arbejder lige nu på at genskabe et materiale, som indtil nu kun er blevet opdaget udenfor vores atmosfære.

Materialet hedder "Tetrataenite", og refereres også til som en type "kosmisk magnet".

Materialet kan nemlig bruges til at efterligne de magneter som bruges i meget af vores teknologi i dag, som fx vindmøller, elbiler og mange andre enheder.

Holdet af forskere har nu fundet en mulig løsning, som kan gøre det muligt at skabe denne type materiale i et laboratorie, i stedet for at skulle være "heldige" med at høste det fra asteroider i rummet.

Kan sætte stor gang i udvikling - ikke mere ventetid!

En af de helt store udfordringer ved udvikling af teknologi i dag, er det store behov for fx magneter, som skabes af bestemt materialer der er forholdvis sjældne.

Lige nu kontrollere Kina fx omtrent 58% af disse materialer, og hele 92% af magnet produktionen i verden.

Men med denne nye forskning, kan resten af verden måske blive uafhængige af Kinas magnetproduktion, og for alvor sætte gang i teknologisk udvikling.

Forskerne har fundet en mulig metode til at skabe Tetrataenite i et laboratorie, ved hjælp af en bestemt kemisk formel som b.la. har fosfor som hovedelement.

Problemet med Tetrataenite førhen, var nemlig at det tog bogstaveligt talt, millioner af år at naturligt udvikle, og derfor ikke var en pålidelig kilde af råstoffer.

Via en fosfor-blanding har forskerne fundet ud af at de kan fremhæve denne proces betydeligt, og skabe Tetrataenite på få sekunder i stedet.

Næste step er nu at teste om materialet kan leve op til standarderne for de magneter vi bruger lige nu, og dernæst undersøge muligheden for masseproduktion.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg