Nye USB Standarder: Slut med forvirrende navne!

Nye USB Standarder: Slut med forvirrende navne!
Billede: canva.com
3. oktober 2022 kl 11.01
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Er du en af de mange som ikke helt kan finde hoved og hale i de mange USB standarder, deres specifikationer osv., er du bestemt ikke alene.

Der har i mange år været stor forvirring, da navnene på de forskellige USB standarder har haft konstant skiftende titler.

Heldigvis er der gode nyheder, da forbundet for USB standarder, USB-IF, har udgivet deres bud på nye navne til USB teknologi i fremtiden.

Slut med forvirrende USB titler - Nu holdes det endelig simpelt

USB-IF har fastslået vigtigheden i at normale forbrugere bedre kan forstå USB teknologien i deres produkter.

Indtil nu, er de fleste USB enheder oplyst med forskellige tal, som angiver deres standarder.

Dette tal er ikke altid nemt at gennemskue, da der kan være stor forskel på måden de er navngivet, samt hvilke specifikationer de har.

Den nye måde at angive navnene på, skal i stor grad fokusere på kablernes hastighed, som typisk er det vigtigste forbrugere kigger efter.

Deres udspil, dækker over nye logoer til USB kabler, som fx kunne komme til at se sådan her ud:

Der vil dog stadig være USB type betegnelser som fx USB4, USB 3.2 USB Superspeed osv. som indtil nu.

Dog vil disse måder at navngive standarderne være forbeholdt producenter, så de kan skelne imellem dem, og dermed er det ikke meningen at de skal bruges målrettet mod forbrugere længere.

Dette vil forhåbentligt skabe en mere overskuelig måde at spotte en USB enheds egenskaber på, uden at man som helt normal forbruger skal lave flere timers research for at forstå forskellen på 2 USB kabler. 

Vær dog opmærksom på, at selvom USB-IF opfordrer til dette nye system, betyder det ikke nødvendigvis at alle producenterne skifter til det med det samme.

Forhåbningen, og anmodningen er dog at langt de fleste producenter vil lytte til opfordringen fra USB-IF, og bruge det nye, og mere simple system.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg