Slut med TikTok? 3 Lovgivere fra USA Udsteder Erklæring

Slut med TikTok? 3 Lovgivere fra USA Udsteder Erklæring
Billede: canva.com
16. december 2022 kl 12.57
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

I USA har 3 officielle lovgivere udstedt en erklæring, med hensigt på at banlyse TikTok og alle andre store sociale-medie apps fra USA, som stammer fra lande som Kina, Rusland osv.

I redegørelsen fremgår TikTok som hovedpunkt, og bliver anset som værende en trussel, i forhold til brugen af brugerdata fra amerikanske borgere.

Træder denne erklæring i kraft officielt, vil TikTok blive blokeret fra samtlige amerikanske enheder, hvilket er et tab af en af appens største markeder på verdensplan.

TikTok: Kritiseret for indsamling af brugerdata

Det har som sådan ikke været nogen hemmelighed at TikTok, og mange andre apps generelt indsamler brugerdata.

Grunden til at USA især er opmærksom på TikTok, er grundet appens enorme popularitet, samt dens sammenhæng med den Kinesiske stat.

I redegørelsen fremgår det, at man mener at samtlige apps fra lande som Kina, Rusland, Iran, Nordkorea, Cuba og Venezuela bliver blokeret fra at blive brugt i USA.

Hvis denne lov træder i kræft, kunne det sagtens have en dominoeffekt til resten af vesten, heriblandt lande i Europa, hvis de anser truslen som værende den samme som der opfattes i USA.

TikTok har før udtalt at de ikke deler informationer med den Kinesiske regering uden tilladelse, men det lader ikke til at en del politikere i den amerikanske regering tror helt på dette.

Tiltaget vækker også stor opmærksomhed i de mange mennesker, som har gjort TikTok til deres levebrød, samt fokuseret på det til markedsføring osv.

Hvis loven træder til, kan de miste deres kanal til indkomst og markedsføring, med det samme.

Om loven træder i kræft vil tiden vise, dog mener mange at det blot var et spørgsmål om tid før en sådan lov ville træde i kraft, grundet TikToks enorme popularitet.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg