Smart fleksibel solcelle er måske fremtidens batteri!

Smart fleksibel solcelle er måske fremtidens batteri!
Pressebillede fra Exeger
22. april 2022 kl 10.00
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Det svenske firma Exeger har specialiseret sig i at lave printede solceller, der er fleksible og smarte. De tilfører strøm til dine produkter via solens stråler, men også indendørs! Måske vil teknologien helt erstatte de klassiske AA batterier.

Solenergi vinder frem, og mange virksomheder arbejder på en række seje tiltag, der skal sikre os bæredygtig elektricitet i fremtiden.

Exeger er et svensk firma, som har specialiseret sig i at lave små printede solceller. 

Solcellerne kan sættes på en række produkter som for eksempel højtalere og høretelefoner, som dermed kan blive ladet op ved hjælp af solens stråler.

Teknologien er så smart, at den også virker, når man sidder indenfor i sit hjem.

— Læs også: Tesla skal køre 15.000 km med printede solpaneler!

Selvoplader overalt

Exeger laver fleksible, vedvarende og selvopladelige solceller, som de kalder Powerfoyle.

Teknologien er blevet udviklet gennem flere år og omdanner enhver form for lys til strøm. Det gælder både fra solen udenfor, men også det naturlige lys indendørs.

Systemet er inspireret af processen ved fotosyntese og kan oplade mindre elektroniske produkter som headset, højttalere, fjernbetjeninger og lys på cykelhjelme.

— Læs også: Mikrochip-implantat lader dig betale med HÅNDEN!

Undgå batterispild

Tal viser, at der bliver smidt mange millioner batterier ud på verdensplan hvert år. 

De seje og fleksible solpaneler kan være løsningen på det store batterispild, mener chefen for det svenske firma, Giovanni Fili.

Exegers CEO er overbevist om, at teknologien vil vinde stort indpas hos forbrugerne i fremtiden, fordi de kan bruges i stedet for klassiske batterier:

"Med tiden tror jeg, at folk vil bruge vores produkter og ændre adfærd, så de bliver mere opmærksomme på lyset. For eksempel ved at lægge fjernbetjeningen i vindueskarmen, når man ikke bruger den", siger Giovanni Fili.

— Læs også: Fremtidens boliger på Mars bliver bygget af bakterier!

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg