SpaceX Opsender Pentagon X-37B Rumfartøj med Falcon Raket!

SpaceX Opsender Pentagon X-37B Rumfartøj med Falcon Raket!
Billede af forberedelser til X-37 opsendelse, via SpaceX Twitter/X profil.
2. januar 2024 kl 09.11
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Efter et par ugers udskydelse grundet dårligt vejr, samt andre uforudsete hændelser, har SpaceX i samarbejde med Pentagon i USA nu endelig opsendt X-37B fartøjet.

Via en af SpaceX's Falcon Heavy raketter, opsendte de Torsdag aften, amerikansk tid, Pentagons Space Force X-37B, som skal på sin 7. rejse i kredsløb om Jorden.

X-37B fartøjet er en mindre version af bemandede fartøjer, men er ikke selv bemandet, men derimod styret fra Jorden af Pentagon i USA.

X-37B er en af de få fartøjer som er i stand til at returnere til Jorden uden at blive ødelagt, hvilket kan give forskere en række gode data og eksperimenter foretaget i rummet, tilbage til jorden til yderligere analyse.

Længere Mission med hemmelig agenda

Denne gang skal X-37B i første omgang kredse om Jorden i minimum 270 dage, men hvad der helt specifikt skal foregå forbliver hemmeligt, har Pentagon udtalt.

Denne længde mission burde ikke være noget problem for fartøjet, da den både har klaret en mission på 780, og 908 dage før.

Fartøjet har også en unik egenskab, da det er muligt for den at ændre dens eget kredsløb om jorden, og justere hvordan den rejser undervejs.

X-37B står til at vende hjem igen i slutningen af 2024, med mindre missionen udskydes af en, eller anden årsag.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg