Forskere Skaber Superkondensator Lavet af Aloe Vera Plante!

Forskere Skaber Superkondensator Lavet af Aloe Vera Plante!
Billede af aloe vera plante via canva.com
8. januar 2024 kl 14.40
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

En superkondensator er en type energi-opbevaringsteknologi som minder meget om den vi ser i batterier, dog med en meget højere tæthed og mindre spændingsbegrænsninger. 

Yang Zhao og hendes kollegaer i Beijing Institute of Technology i Kina har fremstillet sådan en enhed, udelukkende via en aloe vera plante, samt en lille smule guldtråd.

Denne nyfundne metode kan have betydninger for udvikling af næsten 100% naturlige energiopbevaringsløsninger i fremtiden, hvor planter kan bruges som naturlige batterier.

Naturligt "batteri" skabt via Aloe Vera plante

Det lyder skørt, men mange planter har faktisk egenskaber som gør dem i stand til både at absorbere energi, men også holde på det, især hvis de får lidt hjælp.

Netop denne type hjælp, har et hold forskere fra Kina udført.

Det har taget naturlige dele af en aloe vera plante, og lagt dem i et nyt form for lag, der på mange måde imitere en normal superkondensater, og dernæst sat denne lille biologiske enhed tilbage i planten.

Dette har tilsyneladende omdannet planten til en form for biologisk "solcelle", som er i stand til at tage den energi den får fra solen, og via den lille superkondensator omdanne det til brugbart energi.

Energien kan fx bruges til små enheder, som fx moderne LED pærer, eller andre enheder der kun kræver en smule strøm.

Mulighederne hvis denne metode forbedres yderligere er utrolig positive, og kan fx give mulighed for at gøre belysning i bygninger næsten 100% naturlige blot via denne type plante.

Testfasen er stadig på et meget tidligt stadie, og tiden vil vise om denne metode kan forbedres yderligere, og gøres nem for normale husstande at tage i brug.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg