Undersøgelse: Gaming kan give øgede kognitive evner til børn!

Undersøgelse: Gaming kan give øgede kognitive evner til børn!
Billede: canva.com
1. november 2022 kl 09.02
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

I mange år har forskning i børns gaming-vaner været fokuseret på hvorvidt det kunne have negative virkninger.

Dog har ny forskning fra JAMA Network Open taget en anden drejning, og hævder i stedet at gaming kan have direkte positive virkninger på børns kognitive/psykiske ydeevne.

Testen viste b.la. at de børn som spillede computerspil mindst 3 timer om dagen, klarede sig bedre i diverse kognitive tests, i forhold til børn som slet ikke spillede computerspil.

Detaljerne af undersøgelsen

Udfaldet af denne nye undersøgelse, skete på baggrund af en test hvor 2000 børn blev undersøgt.

Her undersøgte man deres gaming-vaner samt deres overordnede intelligens via en kognitiv test, lidt ligesom en IQ-test.

Forskerne understreger dog, at der fortsat kræves mere forskning, for at kunne forstå hele billedet.

Problemet er hidtil, at diverse andre undersøgelser typisk har fokuseret på om der kan være negative ændringer i børn grundet gaming, og dermed er det vigtigt at foretage en undersøgelse som fokusere på begge dele.

Mange forældre er bekymrede når deres børn spiller på computeren dagen lang, og det er målet for mange forskere på emnet, at vise dem at dette ikke nødvendigvis er korrekt.

Der er desuden stor forskel på den type af spil som barnet spiller, da nogle spilgenrer stimulere hjernen utrolig positivt og aktivt, som fx diverse strategispil, eller de store "MMO" spil som lærer børnene om fx økonomi, fællesskab og endda arbejdsmoral.

De børn som spillede 3 timer i gennemsnit om dagen, viste bedre evner i fx deres hukommelse, deres fysiske og mentale responstid, og overordnede intelligens i forhold til de som slet ikke spillede computerspil.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg