Verdens første MicroSD med 1,5 TB er klar!

Verdens første MicroSD med 1,5 TB er klar!
Billede af i400 MicroSD fra Micron
24. juni 2022 kl 11.10
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Micron har lige præsenteret et nyt MicroSD-kort med en vanvittig hukommelse, der angiveligt giver nok plads til at gemme 214 timers Netflix i "High" 4K (næsten 9 døgn).

Men dette kræver, at lagerpladsen kan 100% udnyttes på 1,5TB, og normalt ser vi, at mindst 10% ikke reelt kan bruges til at opbevare på.

Modellen hedder i400 og tilbyder hele 50 procent mere opbevaringsplads end forgængeren C200. Det nye MicroSD-kort er bygget ved hjælp af den nyeste 176-lags 3D NAND-teknologi, som man også kender fra SSD teknologi.

1,5 (eller 1,2 effektivt) Terabyte er meget plads. Vi har tidligere lavet en sammenligning i et blogindlæg om, hvor meget 1TB plads egentlig er. Læs hele blogindlægget her.

Bedst til overvågning

Det nye MicroSD-kort henvender sig primært til overvågnings- eller vildtkameraer, der er beregnet til at optage hele dagen.

Vi forventer, i redaktionen, ikke at kortet ligefrem er hurtigt, når det har så ultra meget kapacitet pakket ind på så lidt plads.

Indtil videre er der ingen informationer om, hvornår dette MicroSD kommer på markedet, eller hvad prisen bliver.

SanDisk i 2019 et microSD-kort med plads til 1 TB. Prisen lå dengang på cirka 3.200 kroner (plus danske afgifter), så man må nok antage, at i400-modellen bliver endnu dyrere.

Til sammenligning er det dog meget billigere end f.eks CF Express kort som typisk koster 3-4.000 kr for få hundrede GB.

Vildere MicroSD-kort i fremtiden?

På Embedded World-konferencen proklamerede Micron også, at de er ved at udvikle MicroSD-kort med 232-lags 3D NAND-teknologi, som skulle være klar i 2023.

Firmaet forventer endda, at de kan tilbyde MicroSD-kort med 500-lags 3D NAND-teknolog, som potentielt kan nå op omkring 2 TB.

Selvom det nye MicroSD-kort er skræddersyet til overvågningskameraer, tænker mange sikkert også på, om det kan bruges til Nintendo Switch, Android telefoner eller Stream Deck.

Men med en overførselshastighed på 30 MB/s er det måske ikke den bedste løsning til gaming?

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg