Alt om Apple TV + Komplet Guide til Installation

Der er i dag mange der fravælger at have den traditionelle TV-pakke, og vælger at streame de programmer, som de ønsker at se i stedet for.

Hvis du ønsker at streame dine programmer, har du forskellige muligheder for at dele dine programmer direkte på dit TV, hvor et Apple TV er en af disse muligheder.

I dette indlæg vil jeg fortælle dig om, hvad et Apple TV er og hvordan et Apple TV virker.

Hvad er Apple TV? Et Apple TV er en lille boks, der kan tilsluttes et TV via HDMI kabel, hvor der er mulighed for at hente forskellige apps, fx. streamingtjenester som Netflix og ViaPlay. Du kan tilslutte dit Apple TV til dit trådløse netværk, eller med et netværkskabel, som går direkte fra Apple TV’et til din router.

Hvis du vil vide meget mere om, hvad Apple TV er, samt have en guide til, hvordan du installerer et Apple TV, så læs videre herunder.

Hvad kan du gøre med et Apple TV?

Et Apple TV er en lille boks med en medfølgende fjernbetjening, der blandt andet giver dig mulighed for at streame film og TV-serier.

Du kan også lytte til podcasts, spille spil, streame musik og meget mere.

På dit Apple TV kan du hente dine apps via App Store, hvor det er ligesom med alle andre apps er, at der er nogle som er gratis og andre skal du betale for.

Et Apple TV kan især være en fordel for dig, hvis du ikke i forvejen har et Smart TV, da Apple TV’et har mange af de samme funktioner som en Smart TV.

Du kan for eksempel installere streamingtjenesters apps, og dermed få adgang til at se de film og TV-serier du ønsker at se, direkte på dit fjernsyn.

Apple TV understøtter de fleste streamingtjenesters apps, herunder kan du se en liste med nogle af de streamingtjenester, som bliver understøttet af Apple TV.

 • DR TV

 • TV 2 Play

 • Netflix

 • ViaPlay

 • Apple TV+

 • Disney+

 • Amazon Prime Video

 • Discovery+

 • HBO Max

 • YouTube

 • Spotify

Læs også: Streaming Guide » Sådan fungerer det » Alt du bør vide

Der bliver hele tiden tilføjet nye apps til Apple TV, hvilket er med til at gøre anvendelsen af enheden endnu større end den er i forvejen.

Hvis du har andre Apple produkter, som en iPhone, iPad eller Mac, kan du bruge AirPlay til trådløst at se billeder og videoer fra din enhed og på dit Apple TV.

Læs også: Alt om Apple AirPlay »Stream indhold fra din iPhone til TV

Der er gennem årene blevet udgivet forskellige udgaver af Apple TV’et, som løbende er blevet forbedret og har fået tilføjet nye features.

Det første Apple TV blev udgivet i 2007 og den sidste nye model kom i 2021.

Hvis du har et Apple TV, men er usikker på hvilken model det er, kan du bruge produktets modelnummer.

Hvis du ønsker at finde dit Apple TVs modelnummer, kan du blandt andet gå ind i din enheds ‘Indstillinger’ > ‘Generelt’ > ‘Om’, her vil din enheds modelnummer stå.

Herunder kan du se en oversigt over de forskellige Apple TVs modelnumre.

Navn

Modelnummer

Apple TV 1. Generation

A1218

Apple TV 2. Generation

A1378

Apple TV 3. Generation

A1427, A1469

Apple TV HD

A1625

Apple TV 4K 1. Generation

A1842

Apple TV 4K 2. Generation

A2169

Guide til installation af Apple TV

Når du skal sætte dit Apple TV til for første gang, er der nogle forskellige ting du kan få brug for, hvis du skal tilslutte dit Apple TV til dit TV.

Herunder kan du se hvilke ting, du kan få brug for, hvis du gerne vil tilslutte dit Apple TV.

 • Et Apple TV med den tilhørende strømforsyning og fjernbetjening

 • Et TV med mindst én HDMI indgang

 • Et HDMI kabel, meget gerne 2.1 ellere nyere, hvis du ønsker at understøtte 4K (kræver også at dit TV understøtter 4K)

 • Et kompatibelt netværkskabel (kun hvis du ikke har trådløst netværk)

Hvis du vil vide mere om HDMI kabler og hvilket du bør bruge, kan det være nyttigt for dig at læse vores indlæg “Alt om HDMI - De forskellige typer og versioner

Når du har alle de ting, du skal bruge til at tilslutte dit Apple TV, kan du komme i gang med opsætningen.

Dit Apple TV skal først installeres, før du kan begynde at bruge det.

Installationen af et Apple TV er forholdsvist nemt og hurtigt, og herunder vil jeg guide dig igennem, hvordan du installerer dit Apple TV.

 1. Tilslut dit Apple TV ved at sætte enhedens strømforsyning til strøm, samt forbind enheden og dit TV via et HDMI kabel

 2. Tænd derefter for dit TV og vælg den HDMI indgang, hvor Apple TV’et er tilsluttet

 3. Du skal nu vælge dit foretrukne sprog, og det land eller område du befinder dig i, dette gør du ved at bruge den fjernbetjening, der fulgte med dit Apple TV (sprog, land og område kan ændres senere i Indstillinger)

 4. Derefter skal du vælge, om du ønsker at tilslutte Siri, som er Apples talegenkendelsessoftware (du kan altid tilslutte eller slå Siri fra i Indstillinger)

 5. Hvis du gerne vil overføre dit Apple-id og WiFi til dit Apple TV automatisk, skal du nu vælge ‘Indstil med enhed’, hvorefter skal du låse op for din iOS enhed og holde den ved siden af dit Apple TV. Følg vejledningen på din TV-skærm

  Hvis du ikke ønsker at bruge en iOS enhed, skal du vælge ‘Indstil manuelt’, hvorefter du skal følge vejledningen på din TV-skærm for at tilslutte dit netværk og logge på med dit Apple-id
 6. Nu er dit Apple TV installeret, og du kan nu begynde at installere apps ved at finde dem i App Store på dit Apple TV

Hvad er Apple TV+?

Selvom navnet næsten antyder, at det er det samme produkt det handler om, er det ikke realiteten.

Apple TV+ er navnet på Apples egen streamingtjeneste, som blev lanceret tilbage i 2019, hvor du primært kan se Apples originale film og TV-serier.

Du behøver ikke have en Apple TV enhed for at se Apple TV+, da du både kan se streamingtjenesten på din smartphone og tablet (iOS via app og android via browser), og din computer (Windows og Mac).

Når du køber en ny Apple enhed, for eksempel et nyt Apple TV, kan du få adgang til Apple TV+ gratis i 3 måneder.

Læs også: Alt om iCloud » Sådan bruger du programmet (Nem Guide)

Ofte stillede spørgsmål om Apple TV

Kan jeg bruge et Apple TV uden WiFi?

Hvis du gerne vil bruge et Apple TV, skal du have en mulighed, hvorpå du kan få netværk på enheden.

Du kan enten bruge trådløst netværk eller et netværkskabel, der går direkte fra Apple TV’et til din router.

Hvilken Apple TV model har jeg?

Hvis du er i tvivl om, hvilken model af Apple TV du har, kan du finde modelnummeret på forskellige måder.

Du kan finde modelnummeret inde i ‘Indstillinger’ > ‘Generelt’ > ‘Om’, her vil der stå hvilken model dit Apple TV er, eller ved at se på informationsmærkaten, som befinder sig under dit Apple TV.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg