Billede af Ubiquiti router taget af avXperten

Se her Hvilken Ubiquiti Router du skal Vælge » (De 7 Bedste)

Mange har nok oplevet det at have dårlig internet forbindelse, særligt i dele af hjemmet der er afskærmet fra netværksrouteren. 

Hvad er Ubiquiti UniFi? Ubiquiti UniFi er et system hvor dine Ubiquiti enheder er sammenkoblet via UniFi controller, som sørger for at dit Ubiquiti set up kører som det skal. Herfra kan du styre dine UniFi Access Points og sørger for at hele dit set up “kommunikere” med hinanden så du får bedre internet forbindelse. 

Mangler du hjælp til hvilken Ubiquiti router eller Access Point der passer til dine behov? Så læs med her hvor vi guider dig igennem de forskellige Ubiquiti produkter.  

Hvad er et Ubiquiti Access Point?

Et Access Point er en enhed der forbindes til en router og dermed forstærker internettet, så det kan nå bedre ud til der hvor du vælger at installere den. 

Hele Access Point systemet bliver en del af Ubiquiti UniFi som kan kontrolleres og sættes op via UniFi Controller, som kan styres over computer, mobil eller tablet, så du ved at du får god Wi-Fi dækning. 

Man kan bruge et Access point i hjemmet, på kontoret, restauranten/cafeen, eller andre steder hvor man har brug for bedre netværksforbindelse. 

Med Access points kan du nå ud i alle kroge af dit hjem, hvis du placerer dem strategisk, så behøver du ikke længer blive træt af at der er steder i dit hjem, hvor dit Wi-Fi ikke rækker ud til. 

Access Points fra Ubiquiti er især super smarte for virksomheder, uddannelsesinstitutioner, spisesteder eller event steder hvor der er mange mennesker der skal logges på den samme net forbindelse. 

Ubiquiti's Access Points kan nemlig have mange mennesker koblet op til den samme enhed, uden at det skaber forstyrrelser i forbindelsen. 

Dette betyder også at hvis du har mange Wi-Fi enheder i hjemmet, såsom smartphones, smart TV, tablets, computere, osv. så kan du med fordel få et Access Point for at få bedre forbindelse på alle dine tilkoblede Wi-Fi enheder. 

Access Points fra Ubiquiti ligner små hvide UFO’er, men har et fint afrundet og moderne design der kan inkorporeres i de fleste hjem uden at skille sig for meget ud. 

Du kan læse meget mere om hvad et Access Point er for noget, i vores indlæg Hvad er et Access Point? Vi er eksperter - (Access Points Guide)

Nogle af Ubiquitis access points bruger det som kaldes "POE" eller "Power Over Ethernet".

Dette begreb betyder at du kan få både strøm og internet igennem samme netværkskabel til dit access point, så du slipper for at skulle tilslutte mere end én enkelt ledning.

Hvis du er i tvivl om hvilke typer netværkskabler der har denne smarte POE teknologi, kan du lære mere om dette og meget mere om netværkskabler generelt i vores video herunder:

Hvilken Ubiquiti Access Point skal jeg vælge?

For at gøre dit valg af Access Point nemmere, har vi samlet de vigtigste detaljer og specifikationer for de forskellige Access Points, så kan du nemlig hurtigt se hvad de hver især har at byde på.

Access Point navnHastighedRækkevideMiljø
UAP-AC-LITE1167 Mbps122mIndendørs
UAP-AC-LR1317 Mbps183mIndendørs
UAP-AC-PRO1750 Mbps183mIndendørs/Udendørs
UAP-NanoHD2000 Mbps122mIndendørs
UAP-FlexHD2033 Mbps122mIndendørs/Udendørs
UAP In-Wall AC-IW2033 Mbps100mIndendørs

Du skal dog være klar på at selvom der står en bestemt rækkevidde ved Access Pointet er det ikke nødvendigvis gældende i dit hjem, da det er målt ud fra at der ingen forhindringer eller forstyrrelser er. 

Nogle af de forstyrrelser eller forhindringer der kan være er blandt andet vægge, så hvis du har tykke vægge eller de er lavet af et ekstra massivt materiale kan det gør det svært for signalet at nå igennem. 

Derudover kan der være forstyrrelser fra andre netværk, så hvis du bor i lejlighed eller bor tæt på anden vis, kan dine naboers signal forstyrre dit signal og dermed gøre dit Wi-Fi signal svagere. 

Modellerne der kan bruges udendørs skal dog være i et område hvor de er dækket af et udhæng eller lignende, hvor de ikke kan blive udsat for regn eller vand i det hele taget. 

UniFi Lite WiFi Access Point

Dette Access point er det mindste Access Point som Ubiquiti tilbyder. Det gør også Unifi Lite til den billigste udgave, men også den mindst effektive. 

Selv om det er den mindst effektive er der alligevel meget kraft i den og den opfylder klart de behov som de fleste danske hjem har. 

Udover at passe godt til hjem, så vil den også være god til en mindre virksomhed eller arbejdsplads, men også til at hænge flere op i samme bygning. 

Ønsker man at hænge flere op rundt omkring i en bygning, kan man til fordel købe Lite i en 5 pak, som har en bedre pris end hvis man køber 5 individuelle. 

Man skal dog være opmærksom på at hvis man køber dem som 5 pak, medfølger der ikke en PoE adapter som man skal bruge til at tilkoble et Access point til routeren. 

Køber man dem individuelt får man en PoE adapter med i købet, så den behøver man ikke at tænke over at skulle købe ved siden af. 

Hvis du er almindelig husejer og gerne vil have mere stabilt internet, så er Lite nok det Access point der passer bedst til dig. 

Der er nemlig ingen grund til at købe en dyrere og hurtigere model, med mindre du har en meget stor familie med helt vildt mange Wi-fi enheder eller bor i en stor mansion, så passer Lite modellen altså helt fint til en dansk husstand. 

UniFi AP AC LR

Denne model minder meget om Lite modellen men har den lille fordel at den har bedre hastighed og når op på 1317 Mbps som dermed gør den 150 Mbps hurtigere end Lite modellen. 

Så dette Access point er til dig som ikke har noget imod at bruge lidt ekstra for lidt mere hastighed og lidt længere rækkevidde. 

UniFi AC Pro 

Pro modellen har samme rækkevidde som LR modellen men når altså op i en bedre hastighed med sine 1750 Mbps, så den har en hastigheds forskel på 433 Mbps fra LR modellen. 

Udover at være hurtigere så kan denne model både bruges i indendørs og udendørs miljø, så hvis du har behov for at have et Access Point udendørs er dette måske modellen for dig. 

UniFi NanoHD

Her har vi en internethastighed der giver den max. gas og når helt op på 2000 Mbps som slår alle andre Ubiquiti Access points udover FlexHD som er ligeså hurtig. 

Dette Access point minder i design om de fleste andre Ubiquiti Access Points men er en smule større da den rummer de helt høje hastigheder. 

UniFi FlexHD

Som sagt er FlexHD lige så hurtig som NanoHD, med op til 2000 Mbps, så altså et super kraftfuldt Access point. 

Denne Access Point model er trådløs, så det adskiller den lidt fra de andre modeller. 

Modellen er en smule anderledes i design en den typiske UFO lignende Access Point, da den har mere et cylinderformet design. 

Dette gør også at den skal stå et sted i stedet for at hænges på væggen eller loftet og den kan til og med sættes op udendørs, såfremt den står afskærmet fra regn og vind.  

UniFi In-Wall AC-IW 

Denne model sættes til et Ethernet væg-kabel og bliver på den måde forvandlet til et Access Point. 

In-Wall AC giver ikke de helt samme hastigheder som de fleste Ubiquiti Access Points, men når op på det samme som lite modellen. 

Det er også det Access point der har den korteste rækkevidde med sine 100m. 

Dette får du sammen med dit Access Point

Med dit UFO formede Access Point får du et vægophæng, så du kan hænge dit Access Point op på væggen, derudover et strømkabel, en særlig PoE strømforsyning og en guide til hvordan du sætter det hele op. 

Du skal dog selv købe internet kabel hvis du ikke allerede har det, for at du kan forbinde Access Pointet til din router og for at hjælpe dig på vej anbefaler Ubiquiti at du køber et Cat 5 eller Cat 6 internetkabel. 

Dette kabel skal bruges til at forbinde Routeren med PoE forsyningen der kommer med dit Access Point, den ene ende sættes i routeren og den anden ende i LAN stikket på PoE strømforsyningen. 

Derudover skal du bruge et netværkskabel til at forbinde PoE strømforsyningen og op til dit Access point, ved at sætte den ene ende af kablet i dit Access point og den anden i POE stikket i din PoE strømforsyning.

Her er det vigtigt at du vælger et kabel der er langt nok til at føre fra routeren og derhen til hvor du vil have dit Access Point.

Hvilken Ubiquiti Router skal jeg vælge?

Du har måske en router der er blevet tilsendt fra din internetudbyder, men den lever måske ikke helt op til dine forventninger. 

Disse routere som internet udbyder sender med er nemlig ofte dårlig kvalitet da de er billige at producere og det er netop derfor de ofte kan sende den med gratis når man bestiller sit internet. 

Derfor kan en ny router måske sagtens betale sig, især når man snakker Ubiquiti routere som er nogle af de bedste på markedet. 

Ubiquiti har routere i forskellige serier, hvor en af routerne her er fra deres UniFi serie mens de to andre er fra serien AmpliFi

UniFi serien har du måske allerede læst en del om hvis du har læst første del af dette indlæg, ellers opfordre vi dig til at gøre det for at læse mere om UniFi

Til AmpliFi produkterne medfølger en app som hjælper dig med nem opsætning og info om dit produkt. 

Med AmpliFi appen kan du også super hurtigt give internetadgang til alle enheder i nærheden, som du ønsker at give adgang til. 

Det kan være både husstandens egne enheder eller hvis du har besøgende der ønsker at koble sig på dit Wi-Fi. 

På den måde behøver du ikke at udlever internet koder til dine gæster og du kan på samme tid styre hvor længe bestemte enheder er koblet op til nettet og hvor mange gæster der kan være på nettet af gangen. 

Appen giver dig også mulighed for at indstille lysstyrken i dine AmpliFi enheder, så de for et eksempel ikke forstyrre dig om natten. 

Du kan styre og se rigtig meget via appen og den kan informerer dig om hvor høj en hastighed nettet er på de forskellige enheder. 

Herunder kan du læse om de forskellige routere, så du kan få overblik over hvilken router det passer bedst til dine behov. 

Dream Machine Router

Ubiquiti Dream Machine er en trådløs router i UniFi serien, som er en All around løsning da den har integreret Switch, Cloud Key Controller og Security Gateway.

Security Gateway fungerer som en indbygget Firewall, der skal holde trusler væk fra dit netværk. 

Dream Machine kan nå en hastighed på 300 Mbps ved 2.4GHz og 850 Mbps ved 5GHz.

Du styre Dream Machine via UniFi Controller, hvor du også kan forbinde dine Access points til. 

Den har 4 LAN porte og 1 WAN port til forbindelse af Ethernet kabler. 

Enheden har et cylinderformet og elegant udseende, der ligesom UniFi Access Points, vil passe ind i de fleste hjem. 

Dream Machine egner sig til husstande og små virksomheder. 

Alt i alt så gør Dream Machine det hele lidt nemmere for dig, ved at fungere som en ‘all around’ løsning til hjemmets netværk.  

AmpliFi Instant Router

Denne enhed er en dual band trådløs router, som er super hurtig at opsætte og skal kun sættes til strøm og et Ethernetkabel, så kan du ellers bare styre den direkte fra AmpliFi appen. 

Den kan nå op på en hastighed af 300 Mbps ved 2.4GHz og 867 Mbps ved 5GHz.

Modellen har et afrundet firkantet design med LED lys i bunden og en skærm der viser dig din internet hastighed. 

Du kan forbinde den til Mesh Points som giver dig bedre dækning af signal, der hvor signalet er svagt. 

Som sagt får du adgang til AmpliFi appen som giver dig en masse smarte muligheder og informationer om din Instant Router som gør det nemt for en hustand at styre og følge med i deres internet. 

AmpliFi HD Mesh Router

AmpliFi HD Mesh router er en dual band trådløs router og har et afrundet firkantet boks design med en rund touch-skærm i midten på forsiden, som viser internethastigheden og LED lys i bunden. 

Routeren kan nå op på 450 Mbps ved 2.4GHz og 1300 Mbps ved 5GHz, hvilket gør den til den hurtigste af disse routere. 

Du kan også forbinde Mesh Points til denne router og sikre dig god dækning i hele hjemmet. 

Denne router er særligt god hvis man er gamer, da den kan nå op på så god en hastighed at man kan spille uden lag i online spil, selvfølgelig kun hvis man har internetforbindelse svarende dertil. 

Igen får du adgang til AmpliFi appen, hvor du kan styre internet adgang, routerens belysning, se informationer om routeren og meget mere. 

Vil du blive klogere på Ubiquiti i det hele taget? Så kan du læse vores indlæg Hvad er Ubiquiti - Hvorfor er Ubiquiti netværket specielt?

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg