Artifact: Nyt Nyhedsmedie Tilpasser sig efter Interesser

Artifact: Nyt Nyhedsmedie Tilpasser sig efter Interesser
Billede af nyheder fra Canva.com
1. februar 2023 kl 09.17
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Medstifterne af Instagram, Kevin Systrom og Mike Krieger, har startet et nyt projekt, hvor de vil udforske nye ideer til næste generation af sociale medier.

Det første produkt er nu kommet, og det er et nyhedsmedie, som hedder Artifact. Artifact skal, via maskinlæring, sørge for at nyhederne passer til den enkelte forbruger.

Det vil sige, at hvis man trykker på en artikel, så vil der fremover komme flere artikler indenfor samme område.

Mediet vil over tid blive tilpasset til den enkelte forbruger, så der kun vil være artikler som forbrugeren finder interessant, baseret på tidligere valg.

Artifact: Gør brug af samme type algoritme som TikTok

Navnet Artifact kommer af ordene artikler, facts og artificial intelligence slået sammen, da dette er hovedkomponenter ved Artifact.

Artifact vil bruge den samme slags algoritme, som der er brugt i den populære app TikTok. Her bliver indholdet udelukkende tilpasset til den enkelte bruger, hvilket vil give brugeren en bedre oplevelse med medie, da det bliver nemmere at finde interessant indhold.

På Artifact vil det være muligt at finde artikler fra store nyhedsbureauer lige så vel som små niche blogs, alt efter hvad du finder har interesse for.

Artifact har åbnet en venteliste op, så det er muligt allerede at komme til at bruge Artifact til at læse dine nyheder, inden alt for længe.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg