Bezos stempler ind i rumkampen mod Musk!

Bezos stempler ind i rumkampen mod Musk!
Pressebillede fra Blue Origin
6. april 2022 kl 13.59
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Amazon meddeler, at de vil sende hele 3.236 bredbåndssatellitter ud i rummet over de næste fem år. Dermed melder Jeff Bezos sig for alvor ind i rumkampen mod Elon Musks SpaceX, der er i færd med at lave et omfattende Starlink-bredbåndsnetværk.

Fremover er Amazon klar til en direkte konkurrence med SpaceX om at sende satellitter ud i rummet, som skal være med til at sikre os bedre internet.

Projekt Kuiper er navnet på Amazons nye rumeventyr, hvor den amerikanske gigantvirksomhed - under ledelse af mangemilliardæren Jeff Bezos - har købt retten til 83 rumraketsaffyringer. 

De mange rumraketter skal være med til at sende hele 3.236 bredbåndssatellitter ud i rummet.

Ambitiøs rumkamp

Elon Musks rumfartsselskab SpaceX har i forvejen sendt 2.110 satellitter ud i rummet som en del af deres Starlink-bredbåndsnetværk.

Men nu melder Jeff Bezos sig altså for alvor ind i rumkampen med en meget ambitiøs plan om fremtidens bredbåndsforbindelse.

Amazon-ejeren har i forvejen sit eget rumfartsselskab Blue Origin, som vil stå for en del af de kommende rumraketsaffyringer med bredbåndssatellitter ombord.

Projekt Kuiper har desuden kontrakter med flere andre rumfartsselskaber. Deriblandt det franske Arianespace samt det amerikanske United Launch Alliance.

Datoen for Amazons første rumraketsaffyring er endnu ikke fastsat, men det bliver i slutningen af 2022, lyder den foreløbige melding.

Vi glæder os til at følge udviklingen.

— Læs også: Astronauter får UNIKKE hjernehjelme!



E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg