Elektrisk Rolls-Royce-fly slår verdensrekord

Elektrisk Rolls-Royce-fly slår verdensrekord
Pressebillede fra Rolls-Royce
24. marts 2022 kl 19.52
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Det britiske luksusbilmærke har udviklet et fantastisk elektrisk fly. Nu har modellen slået verdensrekorden som det hurtigste eldrevne fly nogensinde. Endda ret markant.

Rolls-Royce er kendt som et af de mest luksuriøse bilmærker på verdensplan. De udvikler dog ikke kun biler. 

Spirit of Innovation er navnet på deres specialdesignede fly, som suser gennem luften med voldsom hastighed. Det særlige ved flyet er også, at det udelukkende er eldrevet.

Nu har Rolls-Royce-flyet slået hele to verdensrekorder på en testflyvning i luften over England.

Smadrede rekorden

De nye verdensrekorder blev målt over to distancer. Den første rekord blev sat, da Spirit of Innovation ramte en fart på hele 555,9 km/t over en distance på tre kilometer. Derudover satte flyet endnu en rekord, da hastigheden nåede op på 532,1 km/t over 15 kilometer.

Spirit of Innovation smadrede de tidligere rekorder ret markant. Rolls-Royce-flyet fløj hele 213 km/t hurtigere end den forrige rekordholder på trekilometerdistancen, som var et fly udviklet af Siemens.

— Læs også: Cool opfinder udvikler en flyvende motorcykel

Markant milepæl

Spirit of Innovation fra Rolls-Royce er udstyret med en drivlinje på 400 kW og har tilsyneladende den bedste batteripakke til fremdrift i hele luftfartshistorien.

Det er en kæmpe milepæl for det legendariske britiske bilmærke, for verdensrekorden markerer også deres overgang til elektriske transportmidler.

Rolls-Royce forventer nemlig at blive CO2-neutrale, inden vi når til 2050, lyder meldingen i en pressemeddelelse.

— Læs også: Tesla udvider med megafabrik i Tyskland


E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg