Tesla udvider med megafabrik i Tyskland

Tesla udvider med megafabrik i Tyskland
Pressebillede fra Tesla
22. marts 2022 kl 12.57
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Teslas langsigtede plan er at opskalere "ekstremt" for at få menneskeden væk fra fossile brændstoffer, fortæller stifteren Elon Musk i forbindelse med åbningen af Teslas nye megafabrik i Tyskland.

I dag udvider Tesla med sin første megafabrik på europæisk jord. Den nye Tesla-fabrik åbner i Berlin og leverer allerede sine første elbiler inden dagen er omme.

Den nye fabrik har kostet adskillige milliarder og kommer til at beskæftige omkring 12.000 arbejdere. Håbet er, at de her vil skabe omkring 500.000 elbiler hvert år.

Megafabrikken i Berlin er et vigtigt skridt for Elon Musk og co., for europæerne har tidligere været nødt til at importere Teslaer fra andre dele af kloden.

Tesla har i forvejen fire megafabrikker på verdensplan, som befinder sig i USA og Kina.

— Læs også: Porsche satser massivt på elbiler

Storstilet strategi

Elon Musk meddeler desuden, at hans langsigtede strategi er at udvide koncernen markant, mens han samtidigt vil videreudvikle brugen af kunstig intelligens:

"Tesla vil opskalere til en ekstrem størrelse med fokus på kunstig intelligens. 

Det er nødvendigt for at flytte menneskeden væk fra fossile brændstoffer. 

Jeg er stolt af alle ansatte på Teslas fabrikker, som arbejder hårdt for at lave gode og brugbare produkter," siger Teslas CEO.

Flere medier forventer, at Elon Musk i fremtiden vil skabe samarbejder på tværs mellem sine tre store virksomheder: Tesla, SpaceX og The Boring Company.

Det har han i øvrigt også allerede proklameret på Twitter.

— Læs også: Panasonic vil lave bedre batterier til Tesla

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg