Google AI Event: Store Ændringer! Nyt 3D Google Maps!

Google AI Event: Store Ændringer! Nyt 3D Google Maps!
Billede: Google søgemaskine - via canva.com
8. februar 2023 kl 15.08
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Google har d. 8 februar afholdt et lille online event, hvor de fremviste deres planer for udvikling af deres mange applikationer, via AI i fremtiden.

AI kommer til at spille en enorm rolle, for samtlige populære Google produkter, heriblandt især Googles søgemaskine samt Google Maps og hele Googles arsenal af programmer til arbejde osv.

Ved eventet blev især søgemaskinen og google maps fremvist med eksempler på den fremtidige udvikling.

Mere intuitiv søgemaskine med AI fra Google

Det var ikke hele billeder vi fik fremvist ved eventet, men Google afslørede nogle nøglefunktioner, som vil forme deres søgemaskine i fremtiden.

Især fænomenet "visuel søgning" var i stor fokus, og Google afslørede ændringer til deres Lense funktion.

I fremtiden kan du bruge din mobil i større grad til søgninger, og fx tage billeder af berømte steder, eller andre samlepunkter, og få information direkte til telefonen blot via et simpelt foto.

Derudover kan det blive muligt at tage billeder af tilfældige madprodukter eller retter, og få informationer om næringsindhold, oprindelse osv. 

I Google shopping vil mange produkter få en AI-skabt 3D rendering, som gør at du fx kan rotere et produkt og se det fuldendt, inden du køber

Til sidst hævdede Google at deres API til meget af deres AI udvikling, bliver tilgængelig for virksomheder og andre folk i fremtiden, så alle frit kan udvikle AI-redskaber ud fra Googles underlæggende teknologi.

Google Maps og AI - 3D kort med fantastiske detaljer

Google Maps kommer med en helt ny teknologi, som vil skabe livlige 3D billeder.

Dette vil gøre dig i stand til at se områderne du befinder dig i, mere som de rent faktisk ser ud, så du nemmere kan finde vej.

Derudover kan ting som folkemængder, trafik, og endda vejret vises i rigtig tid, så du altid er forberedt.

Til bygninger, har Google fremvist en metode, som via AI kan omdanne butiksfacader til 3D bygninger du rent faktisk kan "gå ind i" på Google maps, for at få en fornemmelse for en stemning på en restaurant eller en bar inden du besøger den.

Til sidst løftede de sløret for bedre integrationer til personer med elbiler, hvor AI kan hjælpe med at vise og planlægge de mest optimale router til den med elektriske biler.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg