Googles nye Store AI Projekt: Google DeepMind!

Googles nye Store AI Projekt: Google DeepMind!
Billede af Googles hovedkontor facade, via canva.com
24. april 2023 kl 09.11
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

DeepMind er navnet på Googles nye team af udviklere, som skal fokusere på at udarbejde AI løsninger til b.la. Google søgemaskinen.

Teamet er en sammensmeltning af Google's Brain team, og DeepMind holdet som Google opkøbte tilbage i 2014.

Google har på det sidste været under stort pres da de, for nærmest første gang nogensinde, har fået en reel konkurrent i form af Microsoft Bing, som allerede i stor grad har integreret AI i deres søgemaskine, og er i gang med at udvikle andre løsninger med AI.

Google DeepMind: Et desperat forsøg på at forblive relevant?

Tilbage i Marts lancerede Google deres modsvar på ChatGPT, i form af Bard.

Dog er Bard efter manges mening noget ufærdig, og mangler stadigvæk en del udvikling for at kunne sammenlignes med kvaliteten af ChatGPT.

Det er b.la. dette som det nye DeepMind hold skal arbejde på, for at sikre Googles position som verdens førende søgemaskine.

Dog er der mange som er glade for at Google endelig har fået en reel konkurrent, da de i mange år har siddet tungt på markedet for søgemaskiner, med en markedsandel helt oppe omkring 80%.

Udover søgemaskinen, vil Google efter sigende også forsøge at integrere AI i deres andre produkter, som fx deres Google sheets/docs/drive som mange virksomheder samt studerende bruger dagligt.

Dette kommer ligeledes i takt med at Microsoft har udtalt at de vil integrere AI i deres Office pakke, for at gøre det nemmere at bruge fx Excel, Word, PowerPoint osv.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg