Intel Arc Leak: Plan for Fremtidig Grafikkort Udvikling!

Intel Arc Leak: Plan for Fremtidig Grafikkort Udvikling!
Billede: canva.com
10. januar 2023 kl 10.20
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

De nye Intel Arc grafikkort blev modtaget med blandede følelser.

I starten var Intels nye GPU'er nemlig lidt en skuffelse, som dog siden er blevet mindre grundet betydelige software-opdateringer som har øget ydeevnen.

For få dage siden blev hele planen for Intel Arcs udvikling i 2023 og det meste af 2024 leaket, og er nu offentlig viden.

Intel Arcs fremtid: "Battle mage"-serie lover godt

Intel er mere eller mindre helt nye når det gælder udvikling af GPU'er, og trods deres enorme know-how når det gælder CPU-udvikling, er de ikke anset som værende på plan med de helt store udviklere af grafikkort som fx Nvidia eller AMD.

Det som tiltaler mange omkring Intel Arc grafikkortene, er deres grundlæggende teknologi som sætter fokus på ikke mindst høj ydeevne, men også lavt strømforbrug.

Ud fra leaket, ses det at Intel vil udgive en serie af grafikkort kaldet "Battle Mage", som menes at kunne konkurrere med de bedste grafikkort på markedet.

Det som bliver spændende at følge, er om Intel kan leve op til forventningen om at have kraftfulde grafikkort, som samtidig har nogle af de lavest strømforbrug på markedet.

I følge det nye leak vil de fremtidige Battle Mage kort have strømforbrug på henholdsvis 150W og 225W.

For at sammenligne med de nye 4090'er kort, er det mere end en halvering i strømforbruget i Intels planlagte high-end grafikkort.

Det skal dog også siges til sidst, at dette blot er en plan, og ikke nødvendigvis sådan virkeligheden kommer til at se ud.

Leaket viser blot Intel's egne mål, og i følge dem selv var det altså ikke meningen at denne plan skulle være offentlig endnu.

Vi følger udviklingen nøje, og kommer løbende med opdateringer vedrørende Intel som en ny spændende spiller på grafikkort-markedet.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg