Intel investerer massivt i nye chip-fabrikker

Intel investerer massivt i nye chip-fabrikker
Pressebillede fra Intel Newsroom
16. marts 2022 kl 11.42
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Computerchip-giganten Intel meddeler, at de vil investere mange milliarder kroner i nye europæiske fabrikker, der skal producere flere computerchips i den vestlige verden. 

Den amerikanske techgigant Intel har netop meldt ud, at de agter at investere massivt i nye europæiske fabrikker i både Tyskland, Polen, Irland, Spanien og Frankrig.

Her skal Intel producere massevis af nye computerchips for at leve op til den stigende efterspørgsel på det globale marked.

Der er tale om investering til adskillige millarder kroner. Intel har i forvejen annonceret, at de også vil lave endnu flere chip-fabrikker i USA.

Skaber Europas digitale fremtid

Intels nye investering kommer til at skabe flere tusinde nye arbejdspladser i Europa, hvor Intel allerede beskæftiger omkring 10.000 mennesker på sine fabrikker og researchcentre:

"Vi dedikerer os til at spille en essentiel rolle i forhold til at skabe Europas digitale fremtid i flere årtier fremover," udtaler Intels CEO, Pat Gelsinger.

Øget konkurrence

Forhåbningen er desuden, at man kan skabet øget konkurrence på det globale marked. 

For 75 procent af alle computerchips på verdensplan bliver fortsat produceret i Sydøstasien.

De nye computerchip-fabrikker i Tyskland bliver bygget i løbet af 2023, og Intel forventer, at de er fuldstændig klar til at blive taget i brug omkring 2027.

— Læs også: Apple arbejder på nye Macbooks med M2-chip

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg