Kød Skabt i Laboratorie: Må nu Sælges i USA!

Kød Skabt i Laboratorie: Må nu Sælges i USA!
Billede via canva.com
23. juni 2023 kl 09.29
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

At spise kød behøver nu ikke længere betyde at man spiser det fra dyr som er blevet slagtet.

Moderne forskning har nemlig fundet løsning til at skabe kød ud fra dyrs celler, så der ikke er tale om at slagte et rigtigt dyr.

Disse celler bliver groet i et laboratorie, og kan betyde at kød i fremtiden bliver meget mere miljøvenligt at producere.

Det største problem var prisen!

At gro kød i et laboratorie har været muligt i lang tid, men i starten kostede det utrolig mange penge, og var dermed ikke realistisk at sælge som et rigtigt produkt til normale forbrugere.

Dette har nu ændret sig en del, og priserne er blevet smækket i bund, dog ikke helt ned til samme niveau som normalt kød endnu.

I takt med at interessen for denne type kød vokser, vokser produktionen også, og dermed kan prisen også falde i løbet af de næste mange år.

Mange mener at denne måde at skabe kød på er fremtiden, da der er meget debat omkring produktionen af kød på den gammeldags måde, og hvorvidt det skal udfases i fremtiden.

Denne type kød kan muligvis også tiltale mange vegetarer og veganere, som har fravalgt traditionelt kød grundet principper omkring dyreprodukter.

Men da denne type kød teknisk set ikke er fra et rigtigt dyr, men kun bruger en mikroskopisk celle, kan det argumenteres for rent faktisk at være vegansk.

Denne form for madvarer vil uden tvivl komme op til stor debat i den nærmeste fremtid, og vi følger selvfølgelig udviklingen og kommer med relevante opdateringer.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg