Microsoft: Vil Lave Energibesparende Software til Gaming

Microsoft: Vil Lave Energibesparende Software til Gaming
Billede: canva.com
8. november 2022 kl 12.12
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

I nyere tid har mange virksomheder, heriblandt Microsoft, undersøgt muligheder for mere energibesparende enheder og software.

Microsoft har et godt tag på gaming-markedet, med deres Xbox samt Game-pass til PC som efterhånden er blevet populært.

For at give deres brugere muligheden for at nyde deres yndlings spil, men samtidigt spare på energiforbruget, vil de udvikle software og indstillinger til en lang række af deres spil og gaming-enheder.

Lavere FPS og Opløsning - Men mindre strøm!

Desværre er det umuligt både at spare på strømforbruget, og have maksimal grafik, FPS og opløsning.

Derfor melder Microsoft naturligt ud, at man ikke skal forvente software som på magisk vis kan nedsætte strømforbruget, uden at nedjustere de grafiske elementer i dine spil.

De vil dog forsøge at lave programmer, hvor denne nedjustering er så lille som mulig, for at spillerne ikke fornemmer at spillet decideret kører dårligt eller langsomt.

Derudover vil Microsoft forsøge at lave et smart interface, som faktisk helt konkret kan fortælle dig hvor meget strøm du sparer når du justere på dine grafiske indstillinger i menuen i et gældent spil.

På den måde kan du i større grad skræddersy dine indstillinger, og sparer strøm som du har lyst.

Denne type indstilling har faktisk allerede været brugt i nogle spiltitler, dog ikke omhandlende strøm.

Her er der i stedet en lille bar, som siger hvor meget af din computers hukommelse spillet bruger, når du justere op eller ned på indstillingerne.

Det er samme koncept, men blot med strømforbrug, som Microsoft udforsker at få inkorporeret i deres efterhånden mange spiltitler.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg