Microsoft hjælper blinde børn via kunstig intelligens

Microsoft hjælper blinde børn via kunstig intelligens
Pressebillede fra Microsoft PeopleLens
15. marts 2022 kl 10.32
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Det kan naturligvis være svært at opfange sociale signaler, hvis man er født blind. 

Microsoft hjælper blinde børn ved at benytte et smart device, der er baseret på kunstig intelligens.

Blinde mennesker kan have svært ved at indgå i sociale sammenhænge med andre, fordi det manglende syn for eksempel svækker evnen til at vide, hvor deres samtalepartnere står. 

PeopleLens hjælper

Microsoft har udviklet en ny teknologi, som blinde børn allerede har afprøvet i praksis. Produktet hedder PeopleLens og hjælper personer med manglende synsevne til at finde ud af, hvor deres venner er placeret i et rum.

PeopleLens er udviklet ved hjælp af kunstig intelligens. Hvis man for eksempel sidder i et klasseværelse, hjælper teknologien det blinde barn med at registrere andre personer.

Det virker helt konkret ved, at PeopleLens identificerer folks ansigter for det blinde barn og fortæller det til barnet via lydsignaler.

PeopleLens giver også flere informationer til det blinde barn via den kunstige intelligens. På den måde kan den synshæmmede vide, hvor rummets andre personer står placeret, og om de for eksempel kigger på det blinde barn for at starte en samtale med dem.

— Læs også: Google aflæser dine kropsbevægelser via radar

Non-verbalt hjælpemiddel

Microsoft arbejder løbende på at forbedre PeopleLens og planlægger at lave flere undersøgelser i Storbritannien med blinde børn i aldersgruppen fem til 11 år.

Det er ikke hensigten, at det blinde barn skal påføre sig et par PeopleLens hver eneste dag.

Det er udelukkende et teknologisk hjælpemiddel, som primært skal hjælpe blinde børn med at lære non-verbale signaler, når de indgår i sociale sammenhænge med andre. 

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg