NanoLED: Fremtidens Bedre og Billige Fjernsyn?

NanoLED: Fremtidens Bedre og Billige Fjernsyn?
Billede: fjernsyn i stue, via canva.com
14. februar 2023 kl 10.42
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

I dag findes der utallige betegnelser til fjernsyn, og du har måske stødt på termerne OLED, LCD, LED osv.

Men nu lader det til at der i fremtiden kommer endnu en ny spiller på markedet, som ikke blot lover kvalitet i topklasse, men samtidigt en mulighed for at gøre det til en lavere pris.

Sådan Fungerer NanoLED - Billigere alternativ til dyre OLED skærme

I bund og grund er tanken bag NanoLED stort set den samme som med OLED, men gør brug af en anden type mellemlag, som kan laves meget billigere.

OLED fjernsyn er anerkendt som værende nogle af dem med bedst kvalitet lige nu, og det skyldes deres fantastiske evne til at bruge LED lys i mange små pixels, for at skabe naturtro farver i billedet.

NanoLED vil opnå det præcis samme mål, men i stedet for at bruge en avanceret proces, som fx OLED der bruger en bestemt type vakuum i en af lagene i skærmen, kan det gøres med noget så simpelt som plastik i stedet.

NanoLED vil gøre brug af såkaldte "quantum dots", som også ses i nogle OLED fjernsyn i dag.

Forskellen er dog, at disse QD's kan blive printet direkte på et lag plastik og gengive farverne på denne måde.

Dette gør at NanoLED fjernsyn i teorien vil kunne blive masseproduceret utrolig nemt, og dermed billigt.

Derudover bruger NanoLED ikke nogen for for bagbelysning, og sparer dermed en masse penge i strøm for dig som forbruger.

Denne type teknologi vil især blive brugt i fjernsyn, men kan i teorien også bruges til skærme til stationære computere, eller skærme på bærbare computere osv.

Vi følger udviklingen, som efter sigende først skulle være i mål i omkring 2026, hvor de første NanoLED skærme burde begynde at træde ind på markedet.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg