OpenAI: Apple Forbyder brug af ChatGPT på Arbejdspladsen

OpenAI: Apple Forbyder brug af ChatGPT på Arbejdspladsen
Billede via canva.com
20. juni 2023 kl 08.57
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Flere og flere arbejdspladser og offentlige institutioner har i nyere tid forbudt brugen af ChatGPT, og lignende programmer, til brug på arbejdspladsen.

Dette gælder nu også Apple, som i nyere tid også har forbudt appen på ansattes telefoner i arbejdstiden.

Apple frygter tilsyneladende, at apps som ChatGPT kan lække følsomme oplysninger, hvis det bliver delt med den.

Dette kommer især fra den situation som Samsung havde, hvor en ansat brugte ChatGPT til hjælp med kodning.

Dette gjorde at ChatGPT fik interne oplysninger om Samsungs kode, som andre brugere pludselig kunne få uddelt af programmet.

Kort tid efter denne episode blev ChatGPT også forbudt internt i Samsung koncernen.

For ringe sikkerhed og kvalitet på nuværende tidspunkt

ChatGPT er for mange normale mennesker en god og lærerig app, men for de helt store virksomheder er der en vis frygt forbundet med denne type app.

For selvom ChatGPT er utrolig skarp, er den stadig ikke perfekt.

Derfor frygter Apple, og andre store tech-virksomheder, at appen kan lave fejl i deres kode, som kan få store økonomiske konsekvenser.

Af den, og andre årsager, har virksomheder som Apple valgt at forbyde AI chatbots på nuværende tidspunkt, indtil de føler sig trygge ved at bruge dem - eller måske udvikler deres egen version?

ChatGPT bruges af millioner verden over, både helt normale mennesker derhjemme, men også af rigtig mange personer på arbejdspladser.

Den har skabt en helt ny måde at arbejde på, og minimeret den tid diverse opgaver tager grundet den lynhurtige responstid og væld af information tilgængelig.

Det store spørgsmål er blot, om flere og flere følger Apples fodspor, og forbyder appen, eller om appen kan udvikle sig så meget at den er sikker at bruge for alle typer virksomheder.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg