Samsungs nye 3nm-mikrochip yder 30% bedre!

Samsungs nye 3nm-mikrochip yder 30% bedre!
Billede fra Pixabay
23. juni 2022 kl 13.42
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Rygtet siger, at Samsung i næste uge vil præsentere sin nye semiconductor-generation i mikrostørrelse, som tech-giganten skal masseproducere fremover.

Mikrochippen fylder blot 3 nanometer. Det er så småt, at det næsten er ufatteligt.

Til sammenligning har et stykke A4-papir en tykkelse på 100.000 nanometer.

Den nye semiconductor-generation bliver efter sigende bygget på GAA-teknologi (Gate All Around, red.).

Mikrochippen skal forbedre fremtidens teknologi, så udviklerne blandt andet kan forfine apps, kunstig intelligens, selvkørende biler og hele internetoplevelsen.

— Læs også: PCIe 7.0 rammer 512 GB/s i 2025!

Forbedrede mikrochips

Som om de var små nok i forvejen, skrumper de nye mikrochips endnu mere. 

Nærmere bestemt bliver den formindsket fra 5 nanometer til 3 nanometer.

Samtidigt får den nye semiconductor-generation 30 procent højere ydeevne og hele 50 procent lavere strømforbrug, hvis man sammenligner med Samsungs tidligere FinFET-teknologi (fin-shaped field-effect transistor, red.).

GAA-teknologien medfører tilsyneladende, at forbrugerne kan se frem til langt mere effektive devices fremover, fordi ydeevnen i mikrochippen altså bliver væsentligt forbedret.

Dog sørger det ikke nødvendigvis for billigere elektronik, da en mikrochip baseret på GAA-teknologi angiveligt er en smule dyrere at fremstille end forgængeren med FinFET.

— Læs også: Ny 13mm robotfisk fjerner mikroplastik fra havet!

Semiconductor-kamp

Med sine nye mikro-chips melder Samsung sig for alvor ind i kampen mod taiwanske TSMC, der er verdens største semiconductor-producent.

Statistik fra første kvartal af 2022 viser, at TSMC sidder på 53,5 procent af det globale semiconductor-marked, mens Samsung har 16,3 procent.

Rygterne går dog på, at TSMC også er på vej med en ny semiconductor-generation på blot 2 nanometer, som angiveligt bliver endnu vildere end Samsungs nye model.

— Læs også: 2023: Windows vil ikke virke på Harddiske mere!

Teknologisk udvikling

De seneste år har der været en kæmpe efterspørgsel på semiconductors, og derfor er det positivt at se, hvordan udviklingen haster afsted.

Selvom Samsung nu er på vej med en ny mikrochip-generation på 3 nanometer, er der allerede rygter om, at TSMC planlægger at lancere en semiconductor på 2 nanometer i slutningen af 2023.

Spørgsmålet er, om andre store internationale virksomheder som Intel også kan følge med udviklingen til gavn for det europæiske marked?

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg