Liste: 5 Ting solceller kan give strøm derhjemme

Liste: 5 Ting solceller kan give strøm derhjemme
Billede: canva.com
19. september 2022 kl 14.52
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Solceller er uden tvivl en god løsning, til dig som bor i hus og vil producere egen strøm til din, og familiens brug.

Solceller kan i mange tilfælde eliminere store elregninger, og tjener sig selv hjem efter nogle års brug, afhængigt af strømpriserne.

For at give dig et lidt bedre indblik i hvad du helt konkret kan bruge solcellerne i en bolig til, jeg herunder opstillet 5 af de helt store punkter som er relevante for mange med brug af solceller.

#1 - Opvarmning af boligen

Bruger din bolig el-baserede opvarmningsløsninger, som fx en cirkulationspumpe, el-radiatorer eller andet, er solceller en gigantisk fordel.

De kan sikre at du har strøm nok til at opvarme boligen, så du ikke får et stort smæk på elregningen.

Vær dog opmærksom på, at det kan kræve et installeret batteri til dine solceller, for at opbevare strømmen i vintermånederne.

#2 - Opladning af haveredskaber & værktøj

Gør i meget brug af elektroniske haveredskaber, eller værktøj, er solceller en kæmpe fordel.

Denne type enheder bruger nemlig meget strøm, især hvis der er tale om kraftige boremaskiner, robotplæneklipper, hækkeklippere osv.

Især i sommerperioderne, kan der forekomme et stort strømforbrug, da det er her de fleste vælger at ordne haven, med brug af diverse elektroniske enheder.

#3 - Elbilen

Elbiler er fortsat en ting som flere og flere danskere investerer i.

For at oplade denne, kan man enten gøre brug af offentlige ladestationer, eller med fordel have en installeret derhjemme.

Denne bruger dog en del strøm, men det kan solceller også hjælpe med.

#4 - Opvarmning af vand

Har du en el-vandvarmer derhjemme, som bruges til at få varmt vand i badet, eller dine vandhaner, kræver det en bestemt mængde strøm.

Også her kan du med fordel gøre brug af solceller, og spare på elregningen.

Vær igen opmærksom på, at det her kan være en fordel at have et batteri til dine solceller, især til vintermånederne, så du altid har nok strøm til at få varmt vand.

#5 - Belysning

Lyset i boligen kan være en forholdsvis stor strømsluger, især hvis du ikke har skiftet til LED pærer i hele hjemmet endnu.

Især i større boliger, er der ofte utallige pærer i gang mange timer i døgnet.

Her kan solcellelamper hurtigt spæde til, og give en stor mængde strøm så du kan have lyset tændt med god samvittighed, og undgå udsving på elregningen.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg