Aptera: Soldrevet Bil er Klar til Markedet

Aptera: Soldrevet Bil er Klar til Markedet
Billede af Aptera bil fra aptera.us
2. februar 2023 kl 14.07
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Aptera er udviklerne af en ny, soldrevet bil, med et meget futuristisk design. Bilen er netop blevet færdigudviklet og derfor klar til at komme på markedet i løbet af 2023.

Bilen er meget alternativ i designet, og har desuden kun 3 hjul. Den bliver af Aptera betegnet som en bil, men kunne ligne en blanding mellem en motorcykel og en bil.

Udover at være soldrevet, har bilen også et 120-volt batteri, så bilen kan bruges selvom den ikke har fået strøm fra solen over en periode.

Hvor tit man bliver nødt til at oplade bilens batteri, afhænger af hvor meget solen skinner i området man befinder sig.

De udtaler dog, at i områder med en medium mængde sol i områder som New York og Chicago, skal man forvente at oplade batteriet tre gange om året.

Alternativt Design kan Svække Sikkerheden

Det er blevet påpeget af eksperter, at Aptera kan risikere at løbe ind i problemer, når bilen kommer på markedet.

I og med at bilen er designet ud fra at bilen skal være let og spinkel, så den kan køre længere, kan dette nedsætte sikkerheden ved bilen.

Som udgangspunkt vil den yde en bedre beskyttelse end motorcykler, men har ikke samme sikkerhed som andre biler.

Det er derfor frygtet at efterspørgslen på bilen, kunne falde efter der er sket ulykker i bilen, da man først her ser hvor god sikkerheden i bilen er.

Dette er dog et skridt på vejen mod at gøre transport mere bæredygtigt, da man i meget solrige områder vil kunne køre udelukkende på solens stråler.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg