Tesla vil lave robottaxa UDEN chauffør!

Tesla vil lave robottaxa UDEN chauffør!
Billede fra Tesla
8. april 2022 kl 09.52
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Tesla har lige åbnet en megafabrik i Texas. I sin åbningstale fortalte Elon Musk, at den amerikanske bilgigant blandt andet vil lancere nye robottaxaer UDEN chauffør.

En solbrilleklædt Elon Musk med cowboyhat på hovedet fortæller, at Tesla arbejder på en futuristisk-lignende elbil, der udelukkende skal fungere som en førerløs robottaxa.

Teslas CEO understregede, at åbningen af den nye megafabrik i Texas er et skridt i retningen af at producere endnu flere elbiler.

Men Musk havde også en række fede nyheder i ærmet til de mange fremmødte tilskuere på megafabrikken i Texas, da han holdt sin præsentationstale.

Tesla vil lancere en række nye biltyper som Cybertruck, Tesla Semi og en ny Roadster. Derudover vil Tesla altså også udvikle en helt ny specialudviklet førerløs robottaxa.

— Læs også: Bezos stempler ind i rumkampen mod Musk!

Teslas futuristiske taxaservice

"Vi vil lave en robottaxa, som får et ret futuristisk design." Sådan lød ordene fra Elon Musk til publikums store begrejstring.

Det betyder, at Tesla arbejder på en elbil, der specifikt er tiltænkt til at køre uden chauffør. Den bliver specialbygget fra bunden.

Det er også et signal om, at man kan tage sig en række friheder i forhold til designet, da det jo ikke kræver plads til en fører af bilen.

Elon Musk fremlagde ikke en konkret tidsplan for, hvornår den nye futuristiske og førerløse robottaxa bliver klar til lancering. 

Det bliver dog sandsynligvis ikke før, at Teslas Full Self-driving (FSD) bliver gennemført. Teslas CEO kunne i den forbindelse fortælle, at betapakken af det selvkørende serviceprogram til Tesla snart bliver klar.  

Foreløbigt får alle amerikanske kunder, som har købt adgang til FSD, adgang til det inden så længe, lød meldingen fra Musk.

— Læs også: Så er det officielt: Elon Musk KØBER Twitter!



E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg