YouTube: Går Aktivt imod Brugere af Ad-blockers

YouTube: Går Aktivt imod Brugere af Ad-blockers
Billede af YouTube logo - via canva.com
5. juli 2023 kl 12.10
Skrevet af: Sebastian G. Kristensen

Ligesom mange andre platforme, har YouTube nu også valgt at gå ind i kampen mod ad-blockers.

Millioner af brugere verden over bruger ad-block programmer for at undgå reklamer på YouTube, og andre hjemmesider.

Dette lader nu til at være noget YouTube vil komme til livs, via en ny test de vil afprøve snart.

Sådan Vil YouTube se ud i fremtiden hvis tiltaget indføres

Hvis dette nye tiltag bliver indført, vil YouTube i starten bede brugere om at fjerne deres adblock, samt opfordre til i stedet at købe YouTube Premium(som fjerner reklamer fra videoer).

Denne form for system er ikke noget nyt, da andre platforme, som fx Twitch, allerede har meget effektive systemer til at komme forbi adblockers.

Forskellen er dog, at YouTube lader til at vil indføre tiltag som helt stopper nogen form for ad-block, og dermed enten tvinge brugere til at se reklamer, eller til at købe YouTube Premium.

Dette har selvfølgelig skabt en del opråb blandt de millioner af YouTube brugere, hvor mange er trætte af dette koncept.

YouTube hævder at dette tiltag har været undervejs længe, da reklameindtægter er hele grundlaget for deres forretning.

Samtidig med dette tiltag, har YouTube i de seneste år indført reklamer som ikke kan skippes efter de velkendte 5 sekunder, hvilket mange brugere finder utrolig forstyrrende.

De kommende måneder vil vise om YouTube kan slippe af sted med tiltag som disse, eller om brugere vil finde alternativer til at undgå reklamer, eller skifte platform.

YouTube har dog næppe noget at frygte, da de klart er den største video-platform på internettet, og samtidig arbejder ihærdigt på at udvide deres live-streaming sektion.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg