Strømkabel uden stik
her finder du strømkabel med godkendte danske el stik i den ene ende, og løse ender i den anden. Derved kan du selv montere strømkablet på stikdåser.
Stikform: Vinkel
Farve: Sort
Stikform: Vinkel
Farve: Sort
Stikform: Vinkel
Farve: Sort
Farve: Sort
Brand: Deltaco
Stikform: Lige
Farve: Sort
Med mellemkontakt til tænd/sluk
Kabellængde på 1,5 meter
Flad kabel med lige Schuko stik
2 meter
Farve: Sort
Brand: Deltaco
Med mellemkontakt til tænd/sluk
Kabellængde på 1,5 meter
Strømkabel uden stik - Kabler til alle dine behov
Her ser du vores udvalg af strømkabler uden stik.
De passer perfekt til hvis du eksempelvis vil lave din egen forlængerledning, eller stikdåse, så du får en der passer til lige præcis dine behov.
Der er nogle ting at være opmærksom på, både når du køber kabler, og vil kaste dig ud i projekter, hvor du arbejder med el, eksempelvis arbejde med ledninger.
Vi anbefaler at du kontakter en autoriseret elinstallatør til, som minimum, konsultation, så du kan gå i gang med dit projekt sikkert og trygt.
3 ting at overveje, når du skal købe strømkabler uden stik
Der er mange ting at overveje, før du giver dig i kast med at arbejde med kabler, og du bør være velinformeret, før du køber ind til projektet.
Hvilket projekt skal du i gang med? Kræver det én eller flere former for kabler? Hvilke former for kabler skal du bruge?
For mange af os, kan det være en dyr fornøjelse at skulle udskifte apparater, fordi apparatets strømkabel eller stik er begyndt at svigte.
Hvis du i hjemmet har slidte strømkabler, der ikke længere fungerer optimalt, kan du nemt erstatte dem, og selv montere strømkablet på stikdåser eller apparatstik.
Har du gamle stikdåser liggende, kan du også lave dine egne forlængerledninger.
Forlængerledninger er nemlig noget mange ikke kan få nok af, og fordelen ved at kunne lave dine forlængerledninger selv, er at du helt selv kan bestemme hvilken type af stikdåse, du monterer på din færdige forlængerledning.
Vores udvalg har flere forskellige varianter af kabler, enten hvide eller sorte, med UK strømstik eller med dansk.
Strømkablerne her hos os er lavet til almindeligt dansk el, så det er derfor også en oplagt måde at få genanvendt dine rester på.
#1 - Hvilket kabel skal du bruge?
Først og fremmest, når du kigger på strømkabler, er at tænke på hvad du skal bruge dit kabel til.
Er det for at have et par stykker liggende, hvis nødvendigt? Så kan du købe lidt af hvert.
Er det derimod til et specifikt projekt, bør du undersøge hvilket strømkabel der vil passe bedst til dine behov.
Tilslutningstype | Udseende | Formål |
UK 3-pin | 3-pin strømstik | Bruges hovedsageligt i Storbritannien, Irland, Skotland, og Hong Kong |
20 AWG | Rundt 5.5 x 2.1 mm stik | Benyttes typisk til bærbare computere |
CRR 7/16 | Fladt Schuko stik, som vi kender dem. | Næsten alle former for alment dansk el |
IEC C19 | Lille firkantet stik med tre aflange smalle åbninger | Brugt ved PCer og eksterne enheder |
CEE 7/7 | Stikprop af Schuko | Typisk til PC strømkabler, men kan bruges til næsten alle former for alment dansk el |
IEC C14 | Lille trapez-formet stik med tre ledere | Bruges typisk til PC strømstik |
Bruger du meget tid i Storbritannien eller nærtliggende lande, eller er du ofte i Hong Kong?
Så vil et UK 3-pin-kabel være ideelt til din selvlavede forlængerledning, da du nemt vil kunne finde en stikdåse, der tillader dine danske apparater at få adgang til strøm, uden at du skal bekymre dig om adaptere og lignende.
Leder du derimod efter et kabel til dine gamle stikdåser eller til dine apparater, vil du komme langt med CRR 7/16 eller CEE 7/7, der begge er Schuko-baseret, hvilket betyder at de fungerer til den almindelige stikkontakt, der findes i stort set alle danske hjem.
20 AWG-, IEC C19-, og IEC C14-kabler bruges alle hovedsageligt hos computere, om end at 20 AWG-kabler hovedsageligt fokuserer på bærbare computere, mens de to IEC-kabler bruges til store og stationære computere, og generelt større setups.
Der kan derfor findes kabler til næsten hvad end du får brug for, og derfor kommer det selvfølgelig helt an på hvad du præcist har brug for til dit projekt.
#2 - Hvor langt skal dit kabel være?
Når du kigger på kabler, er det essentielt at du også overvejer hvor langt dit kabel skal være.
Om end at der selvfølgelig ikke er nogle regler eller retningslinjer om hvor langt dit strømkabel skal være, det kommer helt an på dit behov, er størstedelen af kablerne i vores udvalg omkring 2 meter.
Længden betyder måske ikke så meget for dig, mens du sidder og kigger igennem vores udvalg, men i det lange løb vil det kun betale sig for dig at have tænkt over det.
Måske tænker du at en meter til eller fra ikke betyder så meget, men når først du har været igennem arbejdet, og sidder med det færdige produkt, kan det være utrolig frustrerende at opdage at kablet er en halv eller hel meter for kort.
IEC-kablerne fås kun i to meter, da det oftest er den ideelle længde på kabler til din computer, da du generelt vil opholde dig i nærheden af en strømforsyning, når du bruger den.
Derimod kan UK-kablerne og Schuko-kablerne fås i længder fra 1.5 meter til 5 meter, da disse kabler ofte har flere forskellige formål, der kræver flere forskellige længder.
De længere kabler er ideelle til eksempelvis værkstedsbrug, hvor du kan have brug for fleksibiliteten som 3 og 5 meter lange kabler kan bruge, da du kommer til at bevæge dig meget rundt, mens 1.5 og 2 meter ofte er mere end rigeligt til privat brug, eller på kontoret.
#3 - Skal du have et vinklet stik eller ej?
Meget ligesom med længden på kablet, har det heller ikke altid meget at skulle have sagt, men du vil opdage at det kan være frustrerende at have valgt forkert.
I vores udvalg er det kun stikpropperne du finder i lige og vinklede varianter, og derfor, hvis du søger sådanne kabler, betyder det meget.
Der kan være meget frihed i at have et vinklet stik, da du nemmere kan stille eksempelvis møbler op af det, uden at det slider lige så meget på kablet, som hvis du påtvinger et knæk på stikket.
Hvis du eksempelvis har en stikkontakt bag sofaen, og du har lavet en forlængerledning med et vinklet stik, vil det vinklede stik flugte med sofaen, og dermed ikke lide overlast i at have møblet presset op mod sig.
Hvis du derimod har et lige stik, vil det at have sofaen skubbet op mod stikkontakten og stikket, påtvinge et knæk på ledningen, da den tvinger kablet til at dreje unaturligt.
Det kan have en negativ indvirkning på kablet, og, som jeg nævnte tidligere, slide på det i det lange løb.
Bestilte igår, er kommet her til morgen - mega god service!
27. august 2024