Klik her for at se JANUARUDSALG TILBUD  -  Spar op til 38%

Strømkabel

Strømkabel til PC eller andre apparater - det og meget andet inden for strøm og batterier findes i det brede sortiment hos avXperten.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Strømkabel

Strømkabel Universal Dobbelt - 2m (Sort)
Strømkabel Universal Dobbelt - 2m (Sort)
Strømkabel Universal Dobbelt - 2m (Sort)

Jordet Y-apparatkabel til tilslutning mellem enhed og vægudtag
Tilslut pc og printer til strøm med et kabel

Læs mere Varen er på lager

Hvordan finder jeg det rigtige strømkabel?

Lær at kende forskel på forskellige typer strømstik med denne video.

Køb et universelt strømkabel til universelt brug

Et strømkabel udgør den ene del af en oplader til din computer eller anden form for elektronisk apparat. Det er dette kabel, som udfører den sidste og vigtigste del af forbindelsen – nemlig tilslutningen til strøm via en stikkontakt eller via en stikdåse. Disse strømkabler kaldes for IEC kabler, fordi de udover strømstikket i den ene ende har et IEC-stik i den anden ende. IEC-stikket er det, som typisk sættes i en opladerdåse.

Stikkene i vores udvalg af strømkabler er designet til at passe i alle danske stikkontakter. Det vil sige, at du vil kunne bruge kablet overalt du kommer hen indenfor landets grænser. Vores strømkabler kommer i forskellige designs og med forskellige funktioner. For eksempel kan du vælge, om du ønsker dit stik med eller uden jord. Jord er et kortere, tredje ben, som er indbygget i nogle stik for at gøre dem mere sikre og minimere risikoen for elektrisk stød. Det er dog langt fra alle stikkontakter, som passer til stik med jord, og du skal derfor være opmærksom på hvordan stikkene er i dit hjem, inden du anskaffer dig et strømkabel. Vi har også kabeltromler, hvis du skal bruger en forlængerledning over en stor afstand.

Få mere farve ind i dit liv med vores strømledninger

Selvom ledninger og strømkabler ikke traditionelt bliver opfattet som en specielt sjov eller æstetisk ting, så kan du blandt vores udvalg af strømkabler faktisk gøre det hele lidt sjovere. Vi har nemlig en bred vifte af forskellige farver, når det kommer til kablerne. Her behøver du altså ikke kun at tage dig til takke med den klassiske sorte – du kan også vælge noget lidt mere spraglet og lidt mere iøjnefaldende, hvis du er mere til det.

Brugen af et strømkabel

Vores strømkabler består af et CEE stik i den ene ende og et IEC stik i den anden. Det er derfor oplagt, at deres funktion er ladning. IEC-stikket er nemlig det type stik, som typisk passer i den lille laderboks, som forbinder den ene ende af en oplader med den anden. Når du tilslutter dit strømkabel laderboksen, som er specifikt designet til at passe til en bestemt computer, kan du altså oprette forbindelse imellem stikkontakt og apparat. På den måde muliggør du en hurtig og effektiv opladning på alle steder og på alle tidspunkter, hvor du har adgang til en helt klassisk dansk stikkontakt.

Forskellen på CEE stik og IEC stik

Nu er der efterhånden i denne tekst blevet nævnt udtrykke ”CEE” og ”IEC” et par gange. Det lyder måske som en fancy og forvirrende betegnelse for en avanceret elektronisk proces, men i realiteten er det faktisk alt andet end det. CEE og IEC er blot betegnelserne for bestemte typer af stik, der som resultat af deres specifikke design passer ind i specifikke sammenhænge. CEE stikket er det runde stik med to eller tre ben, som sidder i strømkablets ene ende. Det er dette stik, som forbinder kablet direkte til en strømleder. IEC-stikket er derimod det stik, som forbinder strømkablet til en laderboks. På denne måde får kablet forbindelse til den ledning eller det kabel, som tilsluttes computeren.

Når der er tale om CEE stik, så kan de komme i to forskellige modeller. Disse stik kan nemlig enten anskaffes i en vinklet eller i en lige udgave. I den vinklede udgave er stikkets hoved så at sige drejet, så benene ender med at stå på tværs af selve kablet. Dette giver muligheden for at kablet kan sidde i en høj stikkontakt, og stadig hænge pænt og lige ned af væggen. Det gør det også lettere at få stikket sat ind i små, snævre stikdåser hvor der ikke er meget plads. Hos et lige CEE stik er benene parallelle med kablet, og dette er en mere simpel måde at designe og bruge kablet på.

Som en vigtig del af en oplader til computer eller andre større elektroniske apparater, tjener vores strømkabler en yderst vigtig funktion. Med et CEE stik i den ene ende og et IEC stik i den anden, leverer disse kabler en forbindelse imellem en laderboks og en stikkontakt. Uden et strømkabel, er det altså slet ikke muligt at tilslutte en computer til strømnettet. Hos os får du strømkabler i en række forskellige designs, farver og med forskellige funktioner. Her finder du altså med garanti noget til ethvert behov.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007